Türkiye Satranç Federasyonu İzmir İl Temsilciliği ve Buca Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü iş birliğinde düzenlenecek ’Satranç Turnuvası’ ile, satranç tutkunları Buca ilçesinde buluşacak.
Buca Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü ev sahipliğinde gerçekleşecek turnuvada, satranç severler 8, 10, 12 ve 16 yaş altı ve açık kategori olmak üzere beş ayrı kategoride mücadele edecek. 1. ve 2. kategoriler yedi tur İsviçre sistemi, 3. 4. ve 5. kategoriler ise, 6 tur İsviçre sistemine göre eşleşdirilecek ve sporcu başına 35 dakika + 30 saniye/hamle verilecek. Buca Gölet Tesisleri’nde düzenlenecek turnuva, 17 Ocak’ta başlayacak turnuva, 18 Ocak’ta sona erecek. Bütün kategorilerde ilk üç sporcuya çeyrek altın, ilk 10 sporcuya ise madalya verilecek. 380 sporcunun katılacağı turnuvada, bayanlar klasmanında da yine her kategoride birinci olan sporcuya çeyrek altın, ilk beş sporcuya ise madalya verilecek.
Turnuvanın son kayıt tarihi 15 Ocak olarak belirlenirken, turnuvaya katılmak isteyen satranç severler, www.satrancturnuvam.com adresinden online olarak kayıt yaptırabilecekler.