Samsun Akademik Odalar Birlikteliği (SAOB) Dönem Koordinatörü ve Sözcüsü Dilaver Öğütcü, Fenerbahçe-Galatasaray Süper Kupa maçının Samsun’da oynanması gerektiğini açıkladı.  SAOB olarak yetkili ilgililere ve her iki takımın yöneticilerine seslenen Öğütcü: “Gelin, Süper Kupa maçını Atatürk'ün şehri Samsunumuz'da oynayın. Bekliyoruz.” dedi. 

Samsun'da eşiyle tartıştı kendini bıçakladı Samsun'da eşiyle tartıştı kendini bıçakladı

SAOB’DAN BASIN AÇIKLAMASI 

SAOB Dönem Koordinatörü ve Sözcüsü Dilaver Öğütcü’nün Saob adına yapmış olduğu Basın Açıklaması: "29 Aralık 2023 Cuma günü Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da Fenerbahçe ve Galatasaray takımları arasında oynanacak olan Süper Kupa maçı öncesi, takımlarımızın “Yurtta Sulh Cihanda Sulh” pankartı ile sahaya çıkma ve üzerinde Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün bulunduğu tişörtleri giyme kararları Suudi Arabistan yetkilileri tarafından engellenmeye çalışılmış , kabul edilemez bu tavır üzerine takımlarımız sahaya çıkmama kararı almış ve yurda geri dönmüşlerdir.

‘SUUDİ ARABİSTAN’DA OYNAMA KARARI YANLIŞTI’ 

SAOB olarak maçın Türkiye Futbol Federasyonu tarafından Cumhuriyetimizin 100.Yılı'nda yurtdışında özellikle Suudi Arabistan’da oynanması kararını son derece yanlış bulduğumuzu öncelikle ve özellikle ifade etmek isteriz.  Bu yanlış kararın müsebbipleri, Suudi Arabistan’ın uygulamış olduğu tavırla, aldıkları kararın ne kadar yanlış olduğunu umarız kendileri de anlamışlardır. 

FENERBAHÇE VE GALATASARAY’A KUTLAMA

Her zaman olduğu gibi Cumhuriyetimizin 100. Yılı'nda da kurucumuz Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü böyle bir final maçında da anmak konusunda gösterdikleri hassasiyet ve tavır için Fenerbahçe ve Galatasaray futbol takımlarını ve kulüplerini kutluyor, tabii ki bu konuda da 'tek yürek' olan aziz milletimizle gurur duyuyoruz. 

‘YAKIŞAN MAÇIN SAMSUN’DA OYNANMASI’

Bundan sonraki süreçte oynanacak Süper Kupa maçının Atatürk’ün doğum yeri, kurtuluş meşalesinin ateşlendiği Samsunumuz'da yapılması en isabetli ve yakışan karar olacaktır. 

‘SAMSUN’A BEKLİYORUZ’

SAOB olarak yetkili ilgililere ve her iki takımın yöneticilerine de seslenmek istiyoruz : “Gelin, Süper Kupa maçını Atatürk'ün şehri Samsunumuz'da oynayın. Bekliyoruz.”

ELVAN İLHAN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.