Samsun İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Kavak Devlet Hastanesinde 1 milyon 350 bin TL’ye mal olan ve 2’si hekim olmak üzere toplam 7 personelle hizmet verecek diyaliz merkezinin açılmasıyla vatandaşlar, başka ilçelere gitmek zorunda kalmayacak.

Yeni hizmete giren merkez hakkında bilgi veren Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Muhammet Ali Oruç şunları söyledi:

“Diyaliz hepimizin bildiği gibi hastalarımız için yorucu bir işlem. Kavak’taki hastalarımız bir de bu yorucu işlem için ya Havza'ya ya da Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gitmek zorunda kalıyorlardı. 5 cihaz kapasiteli ve 20 hastamızın tedavi imkânı bulacağı merkezimizin hizmete girmesiyle artık Kavak’taki hastalarımız başka bir hastaneye kilometrelerce yol kat ederek gitmek zorunda kalmadan hizmet alabilecek.

Ayrıca yine Kavak ilçemize yakın mesafede bulanan Asarcık ilçemizdeki diyaliz hastalarımıza da burada hizmet vereceğiz." 

Merkezin ilk hasta kabulünü yapması nedeniyle hastaneyi ziyaret ederek tedavi almaya başlayan hastalara geçmiş olsun dileklerini ileten Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanımız Uzm. Dr. H. Yalçın Büyükkarabacak da merkez hakkında şu bilgileri verdi: 

“Bugün merkezimizde ilk hizmet alan hastalarımızı ziyaret ettik, hastalarımızla sohbet etme imkânı bulduk. Onların ve hasta yakınlarımızın yüzlerindeki gülümseme ve memnuniyetlerini ifade edişleri bizleri çok mutlu etti. Merkezimizde hastalarımız için diyaliz hizmetinde en son teknoloji diye tabir edebileceğimiz cihazlarımızı kullandık. Bu yeni cihazların Samsun’da hizmet veren teknolojik özellikler bakımında en iyi cihazlar olduğunu söyleyebilirim. İlimize bu merkezin ve nitelikli cihazların kazandırılmasından dolayı Sağlık Bakanlığımıza teşekkür ediyor, yeni merkezimizin Kavak ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

Diyaliz Merkezinden ilk hizmet alan hasta olan 66 yaşındaki Sebahat Töngel de daha önce diyaliz hizmeti almak için Havza’ya gitmek zorunda kaldıklarını, bunun da hem uzun yol hem de masraflar nedeniyle kendisine ve eşine külfet olduğunu, merkezin açılmasından sonra bu zorluktan kurtulduklarını söyleyerek, şimdi kendi evlerine çok yakın güzel bir ortamda hizmet almaktan mutlu olduğunu ifade etti.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.