Samsun'da Çarşamba Ticaret Borsası, Çarşamba, Bafra ve Havza Ticaret Sanayi Odalarının başkanlık seçimleri tamamlandı. Çarşamba Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Yılmaz ile Havza Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erkan Acar güven tazelerken, Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Serdal Sefa Kocabaş, Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ise Ayhan Sonkaya seçildi.

YILMAZ'DAN TEŞEKKÜR

Çarşamba Ticaret Borsası organ seçimleri borsa hizmet binasında gerçekleştirildi. Mevcut Başkan Kazım Yılmaz’ın listesi 154 seçmenin 117’sinin oyunu alarak seçimlerde güven tazeledi. 3 dönemdir yürüttüğü başkanlık görevinin ardından, gerçekleştirilen seçimlerle birlikte 4. döneme adım atan Başkan Yılmaz, seçim sonrasında üyelerine hitaben bir teşekkür konuşması yaptı.  

SONKAYA KAZANDI

Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası'nın yapılan kongresinde Başkan Ahmet Yılmaz ile Başkan Yardımcısı Ayhan Sonkaya yarıştı. 10 meslek grubunda yarışan adaylardan Sonkaya 9 grubu kazandı. Oy sayım işlemlerinin ardından başkanlığa seçilen Ayhan Sonkaya seçim alanında bulunan üyelerle yaşadığı sevinci paylaştı. Mevcut Başkan Ahmet Yılmaz ise, bir grupta varlık gösterebildi.

EROL TEK LİSTE İLE KAZANDI

Tarık Erol’un silahlı saldırıya uğraması sebebi ile Şükrü Derebey ve yönetimi adaylıktan çekildi. Tarık Erol seçime tek liste halinde girdi. Seçimde oy kullanma hakkı olan 128 kişiden 103’ü sandığa gitti. 1 oyun geçersiz sayıldığı seçimde Tarık Erol ve Yönetimi seçimi kazanmış oldu.
 

DAVUL ZURNALI KUTLAMA

Bafra Ticaret ve Sanayi Odası'nda ise katılımı yüksek seçimlerinden biri yaşandı. Sandıkların açılması ile Serdal Sefa Kocabaş'ın listesi mavi oy pusulası üstünlük ile başladı. Kocabaş, oy sayımının ardından davul ve zurna eşliğinde  tebrikleri kabul etti. Eski Başkan Göksel Başar seçimlerde 12 grubun 10'unu kaybetti.

157 OY ALDI

Havza TSO binasında gerçekleşen Meclis ve Meslek Komitesi seçimlerinde 5 grupta 25 komite ve 10 meclis üyesi seçildi. İki liste halinde gidilen ve 185 oyun kullanıldığı, 6 oyun geçersiz sayıldığı seçimlerde mevcut yönetim kurulu başkanı Erkan Acar’ın listesi 157 oy alarak, 10 meclis üyeliğinin tamamını kazandı. Seçimde Emre Şimşir'in listesi ise 16 oy aldı.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.