Samsun ilinin 17 ilçesinden biri olan Çarşamba il merkezine 37 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. İlçede tarihi cennet yatmaktadır. Bu tarihi yerleri görmeden ilçeden ayrılmamanızı öneririz. İşte Çarşamba ilçesinde gezilecek yerler...


SAMSUN'UN ÇARŞAMBA İLÇESİNDE GEZİLECEK YERLER

çarşamba 2.jpg

YEŞİLIRMAK DOĞAL YAŞAM PARKI

Çarşamba ilçesine 6 kilometre uzaklıkta olan park alanı 600 dönümden oluşmaktadır. Bulunduğu bölgede en geniş park alanı özelliğini taşımaktadır. Yeşil doğanın tadını çıkarıp piknik yapabileceğiniz alanda hobi bahçeleri, binicilik çiftliği, cami, cafe ve yöresel ürünlerin satıldığı restoranı mevcuttur.

KABACEVİZ ŞELALESİ

Çarşamba'nın ilçe merkezine 16 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. 60 metre yükseklikten akan bu şelale görülmesi gereken yerler arasındadır.

çarşamba 4.jpg

TARİHİ GÖĞCELİ CAMİ

Çarşamba ilçesinin Çay Mahallesi'nde bulunan Göğceli Cami Türkiye’de ayakta kalabilen en eski ahşap cami olarak kabul edilmektedir. 2007 yılında restorasyon geçiren cami yığma tekniğiyle yapılmıştır.

çarşamba köprü.jpg

TARİHİ ÇARŞAMBA KÖPRÜSÜ

Milattan önce 4000'li yıllarda yapıldığı düşünülen Çarşamba ilçesinin ortasından geçen Yeşilırmak üzerine inşa edilmiştir. Köprüden önce ulaşım kayıklarla sağlanıyordu. Zaman içinde köprü yetersiz kalmış ve Atatürk'ün talimatıyla 1931 yılında Türkiye'nin en uzun köprüsü olarak yapılmıştır.

TARİHİ GELİN HAMAMI

17-18. yüzyıllarda inşa edilen hamamın mimarisi Osmanlıdan izler taşımaktadır. Üç odası ve bir soyunma odasından oluşan hamamın üst kısmı delikli kubbe ile örtülmüştür.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.