YOĞUN KATILIM 

Yılport Samsunspor Kulübü efsane kaptan Emin Kar için vefatının 1. yılında 'Emin Kar’sız 1 Yıl' anma gecesi düzenlendi. Samsun'da Ömer Halisdemir Salonu'nda Spor Sektörü Derneği tarafından düzenlenen anma gecesine, Samsunspor Futbol Kulübü A.Ş Başkan Vekili ve İcra Kurulu Üyesi Veysel Bilen, Kulüp Genel Müdürü ve İcra Kurulu Üyesi Soner Soykan, Kulüp İcra Kurulu Üyesi Suat Çakır, Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu, Yılport Samsunspor Futbol Akademi Teknik Direktörleri, Samsunspor Kulübü Derneği Başkan Yardımcısı Vennas Akyol Haznedar, Samsunspor Divan Kurulu Başkanı Hakkı Tomaç, Eski Kulüp Başkanı İsmail Uyanık, Teknik Direktör Hüseyin Kalpar, ASKF Başkanı Şener Aydın,TÜFAD Samsun Şube Başkanı Hakkı Bayrak,  TFFHGD Samsun Şube Başkanı Samet Çiçek, TFF Samsun İl Temsilcisi Hasan Özbulut, YILYAK Samsunspor Basketbol teknik ekibi ve yöneticileri, eski futbolcular, taraftarlar, Emin Kar'ı sevenler ve ailesi katıldı.

KARADENİZ'E FUTBOLU SEVDİRDİ 

Emin Kar'ı anma gecesinde konuşan Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, Emin Kar'ı rahmetle anarak, "Emin Kar'ı ancak bu şekilde anabilirdik. Samsunsporlu olmak bu demek. Emin Kar Samsunspor'da oynarken, Karadenizli'ye futbolu sevdirdi. Kendi içerinizde şuan taraftarın bunu yaptığını görüyor ve biliyorum" diye konuştu. 

ADINI YAŞATACAĞIZ

Samsunspor Futbol Kulübü A.Ş Başkan Vekili Veysel Bilen, "Böyle akşamlar söz almak ve hislerimizi ifade etmek çok zor. Hele de bu ömrünün büyük kısmını sevdiği, inandığı şehre, kulübe adamış bir kardeşimizin vefatının yıl dönümünde yapacaksanız bu daha zor. Gönül isterdi ki bugün sevgili Emin Kar kardeşimiz aramızda olsaydı, bu geceyi de hiç düzenlememiş olsaydık. Kendisine Allah'tan rahmet diliyorum, ailesine ve sevenlerine sabırlar diliyorum" dedi. 

BIRAKIP GİTMEDİ 

Emin Kar'ın oğlu Mustafa Kar ise, "Bir yıldır çok kez konuşuldu. Hakkı yendi, bırakıp gitmedi. Her çağırıldığında oradaydı. Babam, 'malzemeci bulamasalar ben gider yaparım' derdi. Çağırsalar tabutun içinde de olsa giderdi. Kimsenin şüphesi olmasın" ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından ise, Emin Kar'ın futbolcu olduğu ve yöneticilik yaptığı zamanlara şahit olan kişiler anılarını anlattı.

EMİN KAR KİMDİR?

20 Ocak 1989 tarihinde Malatyaspor ile oynayacağı Türkiye 1. Futbol Ligi karşılaşması için bu kente giden Samsunspor takımı, saat 09.30 sıralarında Havza ilçesinde bir kamyonla çarpışması sonucu kafileyi taşıyan otobüs uçuruma yuvarlanmış ve Samsunspor üç oyuncusunu, teknik direktörünü ve şoförünü kazada kaybetmişti. Kazada Samsunspor Teknik Direktörü Nuri Asan, futbolcular Muzaffer Badalıoğlu ve Mete Adanır ile otobüs şoförü Asım Özkan olay yerinde, futbolcu Zoran Tomiç ise Sırbistan’da altı ay komada kaldıktan sonra vefat etmişti. Bu kazada hayatta kalan birçok oyuncu ve kafile üyesi de ciddi şekilde yaralanmış veya sakat kalmıştı. Takım kaptanı Emin Kar da yoğun bakımdan çıktıktan sonra belden aşağısı felç olmuş ve yaşantısına tekerlekli sandalyeye mahkum olarak devam etmek zorunda kalmıştı. Kar, belden aşağısı felçli olmasına rağmen yıllarca Samsunspor’a hizmet vermeye devam etmişti.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.