Sporda yaşanan çirkin olayların önüne geçilmesi amacıyla Samsun Medya Grubu Yayın Kurulu Başkanı Necdet Uzun'un "Samsunspor taraftarına çağrı" başlıklı yazısı, taraftar derneklerini harekete geçirdi. Yılport Samsunspor taraftar grupları, Yılport Samsunspor - Bandırmaspor maçı için Samsun'a gelen yaklaşık 50 taraftarı, ilk önce Samsun-Ankara Karayolu'nda karşıladıktan sonra, İlkadım'da bulunan Ihlamur Kafe'de ağırlayıp, yemek ikram etti. Samsunspor taraftar grupları adına Samsunspor Taraftar Grupları Sorumlusu Tonguç Ali Anıl, Bandırmaspor taraftarına çiçek ve Atatürklü forma takdim ederek, birliktelik mesajı verdi. Yemek sonrası ise Bandırmaspor taraftarı Samsunspor taraftarı ile Bandırma Vapuru'na giderek, iki takımın atkısını açtı.

YAZI HAREKETE GEÇİRDİ 

Şimşekler Onursal Başkanı Volkan Altun, “Duayen gazeteci SMG Yayın Kurulu Başkanı Necdet Uzun'un köşe yazısı sonrası harekete geçerek Bandırmasporluları, Samsunspor taraftarına yakışır bir şekilde ağırladıklarını belirterek, "Necdet ağabeyin yazmış olduğu güzel bir yazı vardı. O yazı ile beraber taraftarlar olarak harekete geçtik. Herkes sevdasının peşinde emek veriyor. Herkes birlikteliğin peşinde aslında. Bugün de Cumhuriyetin 100. yılında Bandırma'dan gelen kardeşlerimizle birlik ateşini yakmak çok önemli oldu. Kardeşlerimize, Samsunspor camiasına teşekkür ediyoruz" dedi. 

BİR GÜN DEĞİL HERGÜN SÜRECEK

Söğütlübahçe Taraftar Grubu Başkanı Ümit İren de dostluğun bir gün değil, her gün devam edeceğinin altını çizerek, "Yıllardan beri bizler Samsunspor taraftar grupları olarak, sporun kardeşlik olduğunu her defasında dile getirdik. Sporun her zaman barıştan, kardeşlikten yana olduğunu savunuyoruz. Bu dostluklarımız bir gün değil her gün sürecek" ifadelerini kullandı. 

ÖRNEK BİR DAVRANIŞ

Taraftarların birlikteliğini Tüm Türkiye'ye Samsun'dan gösterdiklerini belirten Bandırmaspor Taraftarlar Grubu Başkanı Anıl Başoğlu ise, "Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Bandırma Vapuru ile beraber Samsun'a çıkışı, Cumhuriyetimizin temelinin atılışının ilk adımıdır. Armasında Atatürk'ü taşıyan Samunspor camiası ile Cumhuriyet kenti olan Bandırmamız ile bu birlik beraberliği tüm Türkiye'ye sergileyerek örnek bir davranış olmuştur. Son zamanlarda yaşadığımı deprem felaketi hepimizi derinden üzmüştür. Milletçe beraber olmamız gereken bu dönemde sporun saha içerisinde centilmenlikle saha dışında da barış ve kardeşlik içeresinde devam etmesine Tüm Türkiye'ye göstermiş bulunmaktayız. Bizi ağırlayan büyük Samsunspor camiası ve taraftarına teşekkür ederiz. İlk Bandırma'ya geldiklerinde de Bandırmaspor taraftarı adına söz veriyorum. Aynı şekilde onları da ağırlayacağız" diye konuştu.

SMG'YE BANDIRMADAN SELAM VAR

İki takımın dostluğunun baki kalacağına değinen Bandırmaspor Tribün Lideri Özgün Eren de şunları söyledi: Türkiye genelinde böyle güzel bir karşılama ve misafirperverlik çok nadir bir şey. Uzun yıllardır Türkiye tribünlerinde böyle bir karşılama ve birliktelik görülmemiştir. Ben buradan başta Samsunspor camiası ve vesile olan Samsun Medya Grubu'na Bandırmalıların selamını ve teşekkürünü iletiyoruz. Umarım Türkiye'ye güzel bir örnek oluruz. Cumhuriyet ile özdeşmiş iki şehrin taraftarı birliktelik mesajı verdi. Bundan sonra, dostluğumuz her zaman baki kalacaktır." 

Yemek programına İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş ve Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet ve Spor Güvenlik Şube Müdürü Başkomiser Yasin Yılmaz da katılarak, iki takıma da verdikleri birliktelik mesajı için teşekkür etti.

Haber Kaynak: Esra VURAL  

Yılport Samsunspor taraftarı ve Bandırmaspor taraftarı yemek programında ise, Samsun Gazetesi’ni inceleyerek, yapılan haberlerden dolayı Samsun Medya Grubu'na teşekkür etti.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.