PENDİK MAÇI EN ÖNEMLİ MESAJ 

Kanal S ekranlarında yayınlanan Samsunspor Özel programına konuk olan Yılport Samsunspor Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu, Pendik maçının unutulmayacak bir anı olduğunu belirterek, "Her maç zor olur ama, Pendik maçının, 5'inci dakikasında 10 kişi kaldık. Kazanmak için oyuncu değişiklikleri yaptık. 3-2 olduktan sonra rakip alanda topa sahip olduk, rakip alanda bastık, 4'üncü golü aradık, duran topları kullandık. Bu çok önemli bir şey. Bu, ekran başındaki tüm futbol severlere, 'Evet Samsunspor şampiyonluğu sonuna kadar hak ediyor' mesajıydı. Takımımızı mental, taktiksel, fiziksel doğru planlamayla getirmişiz ve karakterli oyuncularımızla da her geçen gün ivmemiz yukarıya doğru gidiyor" diye konuştu.  

'FARK YARATACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM'

Eroğlu, Süper Lig'de takımın başında devam etmesi ve sistem ile ilgili açıklamalarda bulunarak, "Tabi ki herkesin hayali var. Ben yıllardan beri Süper Lig'de çalışmayı hayal eden bir teknik direktörüm. Tabi ki çok önceki yıllar teklifler geldi. Doğru zaman belki de bu zaman. Ben sistemin, doğru çalışmanın, planlı çalışmanın, ekip çalışmasının Süper Lig'de de fark yaratacağını düşünüyorum. Ben bu konuda Süper Lig'de de Samsunspor adının fazlasıyla duyulacağını söyleyebilirim. Tabi ki kolay değil. Çok güçlü takımlar olacak. Belki 2-3 sene sonra Avrupa kupalarına çıkacak. İnşallah tabi ki bizlerinde hayali Avrupa kupalarında başarılı olmak. İşimiz kolay değil çok zor ama öncelikle biz bu sezonu bitirelim" dedi.   

SIFIRDAN EKİP KURULDU 

Eroğlu, başarının tek başına değil ekip ile gerçekleştiğine vurgu yaparak, "Samsunspor'da yeni baştan bir ekip kurmak gerekiyordu. Göreviyle ilgili uzmanlık değerli ve önemli ama uyum çok daha önemli. Sıfırdan bir ekip kurduk. Hatta başkanımız ekibinle ilgili ne diyeceksin? Dediğinde kendisine şöyle dedim ‘Ben buraya çok güçlü bir ekiple gelmeyi planlıyorum. Bu da böyle olacak’ demiştim. Kurulan teknik ekip çok başarılı. Ama burada teknik direktör de önemli bir etken. Teknik direktöre göre ekibin kalitesi ortaya çıkıyor. Onlara verdiğin değer, sorumluluk, güven ve iletişim onların başarıda seninle birlikte yukarı çıkmasını sağlıyor. Başarı tek başına olan bir şey değil, ekiple beraber gerçekleşen bir şey" ifadelerini kullandı. 

HEDEFE ÇOK AZ KALDI 

Süper Lig hedefine çok az kaldığını, Bodrum maçından önce belki de bu işi bitireceklerini vurgulayan Eroğlu, şunları söyledi: "Hiçbir şey tesadüf değil her şey çalışmak, karakter, adaletli davranmak, iletişim kurma ve bilgi en önemli değer. Ekibimle çıktığımız bu yol, görevimizi layıkıyla bir şekilde yapmak için çalışıyoruz. Hedefimize çok az kaldı. En kısa sürede, belki başkanımız Bodrum maçı olarak verdi ama biz onu öne çekmek istiyoruz. Taraftarımız bunu fazlasıyla hak ediyor.  İlk geldiğimizde verdiğimiz bir söz var camiaya bunu en iyi şekilde tutup Süper Lig'e çıkmak istiyoruz"

Haber Kaynak: Esra VURAL / ÖZEL HABER

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.