Bolu İl Spor Güvenlik Kurulu, Boluspor-Yılport Samsunspor müsabakasına Kırmızı Beyaz sevdalısı taraftarın alınmayacağına karar verildiğini açıklamıştı. Yılport Samsunspor taraftarları duruma tepki göstererek, alınan kararı doğru bulmadıklarını belirtti. 

'UMARIM GERİ DÖNÜLÜR'

Samsunspor Taraftar ve Taraftar Grupları Sorumlusu Tonguç Ali Anıl: Bize her yer köy, kasaba. Her gittiğimiz deplasmanda bize ayrılan tribünü kapalı gişe doldurup, taraftar ve taraftar gruplarıyla haykırdığımız bestelerimiz ve tezahüratlarımızla rakiplerimizi etki altına alıyoruz. Kabul etmediğimiz ve doğru bulmadığımız bir karardır. Umarım yetkililer bir an önce alınan karardan geri döner.   

ÇOK ÜZÜCÜ BİR DURUM

Şimşekler Onursal Başkanı Volkan Altun: Samsunspor taraftarları olarak, hem iç hem dış sahada gelen misafir seyirci takım seyircilerine karşı göstermiş olduğumuz ilgi alaka tüm kamuoyunca bilinmektedir. Şampiyonluk yolunda giden bir takımın taraftarının tribüne alınmaması çok üzücü bir durumdur. Taraftarımızın gittiği her deplasmanda güçlü, yapıcı ve etkin yapısının olduğu bilinmektedir. Bu sanki bir nebze bizi engelleme çabaları gibi idrak edilebilir. Futbolda yaşanan bazı olumsuzluklar olabilir ama bu seyir halinde olan şeylerdir. Bunların devamlılığını düşmanmış algısını yaratacak bir şeyin oluşmasını doğru karşılanmamaktadır. Bolu'da ülkemizin değerli bir şehridir. Onun için doğru bulmadığımız bir yaklaşımdır.   

'TASRİH EDİLİR DEĞİL'

Söğütlübahçe Taraftar Grubu Başkanı Ümit İren: Böyle bir kararı tasrif etmiyoruz. Böyle bir karar olabilir mi? Takımımız şampiyonluğa oynuyor. Böyle bir şeyin olması saçma sapan bir durum.  Kabul edilebilecek bir şey değil. Ama ne olursa olsun biz şampiyon olacağız.  

TALİHSİZ AÇIKLAMA

Aileler Platformu Derneği Başkanı Cüneyt Şenkal: Yapılan talihsiz bir açıklama. Şu mübarek Ramazan ayında taraftarlarımızı mağdur etmekten başka bir şey değil. Tamam aramızda geçmişte gerginlikler yaşanmış olabilir. Ama mübarek ayda kimsenin takımını izlemesine engelleyecek bir durum değil. Bizim tek yapacağımız takımımızı desteklemek. Başka bir şey değil. O zaman Samsun'da böyle bir karar alsın. Rakip takımlar da Samsun'a gelmesin. Böyle bir şey olur mu? 

BİZİ DURDURAMAZLAR 

Forza Şirinler Tribün Lideri M. Doğukan: İlk defa yaşamıyoruz. Bunu hep yaşıyoruz. Şampiyonluğa koşan bir takımın taraftarına bunun yapılması kabul edilir bir durum değil. Bizi kimse durduramaz. Takımımızın sonuna kadar yanındayız. Umarım bu karardan bir an önce dönülür. 

HİÇ YAKIŞTIRAMADIM

Şehzadeler Tribün Lideri Hikmet Şimşek: Boluspor taraftarı Samsun'a geldi. Her hangi bir durum yok. Ama Samsunspor taraftarı Bolu'ya gidince mi sıkıntı oluyor? Ben doğru bir karar olarak görmüyorum. Çok yanlış bir karar. Hiç yakıştıramadım.

Haber Kaynak: Esra VURAL 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.