'DURUŞUMUZU ASLA BOZMADIK'

Yılport Samsunspor şampiyonluk ve kupa töreni gerçekleştirdi.  Kupa törenindeki konuşmalarda kar yağmur, çamur demeden takımının yanında olan taraftar gruplarına teşekkür edilmemesi ise, taraftar gruplarını üzdü.  Samsunspor Taraftar ve Taraftar Grupları Sorumlusu Tonguç Ali Anıl, sosyal medya hesabında kırgınlığını dile getirerek, "Samsunsporun ve Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım’ın her zaman arkasında olan, birlik ve beraberliğin korunması noktasında toparlayıcı bir rol üstlenen taraftar gruplarımızın değerli liderlerine en içten duygularımla teşekkürlerimi sunuyorum. Samsunspor taraftar gruplarını eleştirenleri de asla unutmayacağımızın bilinmesini isterim. Kalbimiz onlara fazlasıyla kırık! Herkesin yönetimi ve takımı eleştirdiği dönemlerde bile, Samsunspor Taraftar Grupları olarak yapıcı olmak için mücadele ettik. Yandaş dediler, satılmış dediler, yalaka dediler. Ama biz bu iftira dolu ithamlara karşılık bile duruşumuzu asla bozmadık, bütün zorluklara birlikte göğüs gerdik"  diye konuştu. 

'SATIN ALACAK PARA İCAT EDİLMEDİ'

Sevdalarının her zaman peşinden gittiklerine değinen Anıl, "Samsunspor’un menfaati neyi gerektiriyorsa, onu yaptık. Yapmaya da devam edeceğiz. Şahsi olarak şunu ifade etmeliyim ki, hiçbir yerde adımız anılmasa da, başarılı işlerde adımız zikredilmeyi unutulsa da, bunu asla dert etmedik. Biz bu memleketin serdengeçtileriyiz. Bizim hiçbir yerde olmadığımızı düşünen hatta söyleyenlere, ‘kriz neredeyse biz orada olduk’ cevabını rahatlıkla verebiliyoruz. Bu anlamda anlımız açık, vicdanımız rahat çok şükür! Samsunspor Taraftar Gruplarını satın alacak bir para icat edilmedi! Herkes tarafından net bir şekilde bilinen bu gerçek, kulaklara küpe olmalıdır. Yeri geldi belediyelerde, yeri geldi teknik direktörümüzün yanında, yeri geldi başkanımızla toplantıda olduk. Olmamız gereken neresi varsa, biz orada olduk"dedi. 

'ANLAMIŞ DEĞİLİZ' 

Tribün liderlerinin fazlasıyla teşekkürü hak ettiğinin altını çizen Tonguç Ali Anıl, "Bütün bu gerçeklere rağmen, 200 kişinin sahneye çıkartılıp teşekkür edildiği kutlama gecesinde, Samsunspor Taraftar Gruplarına ve liderlerine neden teşekkür edilmediğini anlamış değiliz. Tribün reislerimiz, bu teşekkürü fazlasıyla hak etti. Ama ne yazık edilmedi. Ömrünü Samsunspor’a ve tribünlere adamış Volkan Altun, Ümit İren, Doğukan Bayrak, Kenan Karpuzoğlu, Cüneyt Şenkal, Hikmet Şimşek, Mehmet Çetir, Mehmet Sarıözkan ve Melih Demirbaş, Oğuz Bulgan, Alperen Köse gibi kardeşlerimiz kolay yetişmiyor! Bu kardeşlerimizin, Samsunspor adına büyük emekleri var. İsimleri okunabilirdi, gruplarının adları dile getirilebilirdi. İsimlerini saydığım bu değerli kardeşlerim, stadyumu coşturan, birleştiren, güzelleştiren ve hepsinden ötesi büyük sorumluluklar alan kişiler. İsimlerini yazamadığım ilçelerimizde ve Türkiye’nin dört bir yanında yüreğini ortaya koyan tüm kardeşlerim için de bunlar geçerli. Hepsinden, ayrım yapmaksızın hepsinden Allah razı olsun" ifadelerini kullandı. 

'HER ZAMAN YANINDA OLACAĞIZ'

Anıl, Samsunspor için gereken neyse yaptıklarını ve bundan sonrada yapmaya devam edeceklerini belirterek şunları söyledi: Şimdi eskisinden daha güçlü olacağız. Daha çok çalışıp, daha çok üretip, birbirimize kenetlenip, Samsunsporumuzun daha iyi yerlere gelmesi için mücadele edeceğiz. Sonuna kadar şehrimizin sevdasının arkasında olacağımızdan kimse şüphe duymasın. Ama şunun da bilinmesini isteriz ki; Bizler kimsenin elemanı değiliz! Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım’ı, Samsunspor için elini taşın altına koyduğu için, aldığı büyük sorumluluktan dolayı çok seviyoruz. Bizler Samsunsporluyuz! Samsunspor için ne yapmamız gerekiyorsa yapıyoruz, yapmaya da en iyi şekliyle devam edeceğiz"

ÖZCAN TEZCAN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN