UNUTULMADILAR

Samsunspor'da 20 Ocak 1989 yılında gerçekleşen elim kazanın 34’üncü yıl dönümünde Asri ve Kıranköy mezarlığında anma töreni düzenledi. Teknik Direktör Nuri Asan ve otobüs şoförü Asım Özkan’ın mezarları anıldı. Asri mezarlıkta bulunan ve kazada yaralanıp yıllar sonra vefat eden menajer Yüksel Özan, eski yöneticilerden Tarık Kaptan, eski başkan ve takım kaptanı Emin Kar, otobüs şoförü Asım Özkan ve Samsunspor Futbol Kulübü A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Kemal Erkanat ise Kıranköy mezarlığındaki kabri başında dualar edildi.

"İÇİMİZDE HİSSEDİYORUZ"

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, "Şu ortamı 2 yıldır yaşıyorum, siz 34 yıldır yaşıyorsunuz. Bu ortam Samsun’un değerlerine gösterdiği vefanın örneğidir. Demek ki bu kadar sevilmişler ve candan yaklaşmışlar ki böylesine bir hazirun anmak ve Fatiha okumak için kabirlerin başına geldi. Hayatını kaybeden değerlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Samsun’un vefasından dolayı da Samsunlu hemşerilerime teşekkür ediyorum. Bundan sonraki süreçte de Samsunspor’a başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

"YARA İLK GÜNKİ GİBİ"

Samsunspor Kulübü Derneği Başkan Vekili Savaş Boyar,“34 yıl önce ülkemizi yasa boğan bu elim trafik kazasının yıl dönümündeyiz. Değerlerimizi kabri başında anıyoruz. Unutmak mümkün değil. Her daim kendilerini içimizde yaşatıyorum. Samsunspor’a verdikleri hizmetler asırlarca anılacak. Samsunsporlu olarak bizlerin yağacağı iş; rahmetle anmak. Bu yıl Cumhuriyetin 100. yılı. Takımımız bu yıl şampiyon olursa onların da mezarlarında daha rahat uyuyacaklarını düşünüyorum” diye konuştu.

"ALLAH RAHMET EYLESİN"

Samsunspor Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu ise, “Samsunspor ve Türk futbolcu için acı bir gün. Uzun yıllardan beri insanlar bu acıyı içlerinde yaşıyor. Bu değerlerimizin anılması çok değerli. Değerli isimler Türk futbolunda her yıl anılacak. Hayatını kaybeden spor adamlarına Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

WhatsApp Image 2023-01-20 at 13.25.18 (2)

"İLGİ MUTLU ETTİ"

Kazanın yaşandığı dönemde takımın başkanı olan Hakkı Tomaç, "Hepimiz bu acıyı içimizde hissediyoruz. Onarın hatıraları, sevgileri hala kalbimizde. Nuri Asan gerçekten Samsunspor'a gönül vemiş birisidir. Katılım ve gösterilen ilgi beni mutlu etti. Değil 34 yıl 134 yıl da geçse bu sevginin, saygının süreceğini biliyorum"

GENİŞ KATILIM

Konuşmaların ardından, kazada hayatını kaybedenler için dualar edilip, mezarları başına çiçek bırakıldı. Törene, Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, Samsun Baro Başkanı Pınar Gürsel Yıldırın, TFF Bölge Müdürü İbrahim Güven, Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci, Samsunspor Kulübü Derneği Başkan Vekili Savaş Boyar, Samsunspor Futbol Kulübü A.Ş. Genel Müdürü ve İcra Kurulu Üyesi Soner Soykan, Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu, Futbol Akademi Direktörü Yücel Uyar,TÜRFAD Samsun Şube Başkanı Gültekin Kullukçu,  Samsunspor Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri, teknik heyet, A takım ve altyapı futbolcular ile taraftar katıldı.

AA-20230120-30042446-30042444-SAMSUNSPOR_KAFILESININ_34_YIL_ONCE_GECIRDIGI_TRAFIK_KAZASINDA_VEFAT_EDENLER_ANILDI

Haber Kaynak: Esra Vural - Hakan AKGÜN 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.