Kanal S ekranlarında yayınlanan Samsun Spor Özel programa konuk olan, Yılport Samsunspor A.Ş. Başkan Vekili ve İcra Kurulu Üyesi Veysel Bilen, Genel Müdür ve İcra Kurulu Üyesi Soner Soykan, İcra Kurulu Üyesi Suat Çakır kamp süreci, transfer çalışmaları ve gündeme dair açıklamalarda bulundu. İcra Kurulu üyeleri, isimlere değil, takımın sistemine uyacak, kişiliğiyle, oyunuyla kaliteli 3-4 oyuncu transfer edeceklerini ve bunlardan bir ikisi ile anlaşmak üzere olduklarını belirtti.  

"YOĞUN MESAİ HARCIYOR"

Başkalarının değil, kendilerinin ne yaptığının önemli olduğuna değinen Başkan Vekili Veysel Bilen, "Takım oyununu, teknik ekip, İcra Kurulu, başkanımız hep birlikte bu takımdaşlık ve aidiyet duygusunu sürdürebilecek karakterli oyuncularla takımı güçlendirmek istiyoruz. Yoksa almış olmak için almak istemiyoruz. Yaz sezonuna göre devre arası transfer, çok daha zor. İyi oyuncuları kendi takımları bırakmıyor. Biz de ince eleyip sık dokuyarak oyuncu almak istiyoruz. Öyle olunca da birçok bileşenin bir anda bir araya gelmesi zaman alıyor. Malum resmi imza için de 12 Ocak'ı beklemek gerekiyor. Bir de Dünya Kupası'ndan dolayı süreç garip bir hal aldı. Onun için taraftarımız şunu bilmeli. Başkanımız dahil burada bütün herkes, yoğun mesai harcıyor. İhtiyaç duyduğumuz mevkiler ile ilgili isimler var. Onların sırasına göre görüşmeleri yapıyoruz. Bizim de beklentimiz, hedef koyduğumuz 3-4 oyuncuyu takıma kazandırmak olacak" dedi. 

"MUTLU SONA ULAŞACAĞIZ"

Taraftar gibi kendilerinin de Samsunspor'un başarılı olmasını istediğini ve bu yönde çalıştıklarını belirten Bilen, "Bu sene o sene' derken; başka bir ortamda bunları söylemedik. Sevdamız Samsunspor için söyledik. Başkanımız da dahil gece gündüz, bu işlerin peşinde koşturuyoruz. Yaşadığımız zorlukları da kardeşlerimizin daha sabırla değerlendirmesini bekliyoruz. Kaldı ki, daha anlaşacağınız oyuncularla 12 Ocak'ta masaya oturup imza atacaksınız. Son aşamaya geldiğimiz oyuncular var. Maç oynayan var. Onun için merak etmesinler biz hakikaten çok istiyoruz. Şampiyon olmayı. Bu konuda da başkanımız başta olmak üzere herkes, görünenden, çizilenden çok daha fazla fedakarlık yaparak çalışıyor. Onun için inşallah hedeflediğimiz karakterli, yetenekli oyuncuları, kadromuza katarız. Zaten iyi bir kadromuz var. Mutlu sona ulaşacağımızı düşünüyoruz" diye konuştu. 

"HAREKETLİLİK YAŞANACAK" 

Antalya kampının verimli geçtiğinin ve transfer sürecinde ilerleyen günlerde hareketlilik yaşanacağının altını çizen Soykan, "Antalya kampı, bizim için verimli geçti. Eksiklerimizi gördük. Geçen sene de aynı yeri kullanmıştık. Bizlere çok da yardımcı oldular. Başkanımızın desteğiyle, çok verimli bir kamp süreci geçirdik. Kamp sürecinde transfer çalışmaları da yapılmaya başlanmıştı. Hocamız ile İcra Kurulu olarak, gerekli istişareler yaparak, isimler belirlenmeye başladı. Veysel abinin de Suat abinin de dediği gibi, kişiliğiyle sergilediği performansla Samsunspor'a yakışan isimleri kadromuza katmak için çalışıyoruz. Önümüzdeki günlerde de inşallah bu belirlediğimiz isimlerle ilgili bir hareketlilik olacak" ifadelerini kullandı. 

"BİR İKİ OYUNCU İLE İMZA ATILABİLİR"

İcra Kurulu Üyesi Suat Çakır ise, bir iki oyuncu ile anlaşmak üzere olduklarının altını çizerek, şunları söyledi: "İnşallah bizi Süper Lig'e taşıyacak isimler gelecek. Büyük bir özveriyle çalışıyoruz. Geldiğimiz noktada, dönem dönem oyuncuyla anlaştık, kulübüyle anlaştık ya da tam tersi kulüple anlaşıp, oyuncu ile anlaşamadık. Devre arası transferi zordur. Çünkü, tüm taşların yerine oturması lazım. Takımımız sistem takımı isimlere değil, sistemimize uyacak, kaliteli takıma katkı verecek oyuncular peşindeyiz. Bunlar da zaten gene ses getirecek isimler olur. Süper Lig'den ve bizim ligden olacak. Bize katkı verecek, ortamımızı bozmayacak futbolcuyu, kulübe kazandırmaya çalışıyoruz. Geldiğimiz noktada bir veya iki oyuncu ile sözleşme imzalayabiliriz. Süper Lig'den de Birinci Lig'den de oyuncular var. İnşallah birkaç gün içerisinde açıklamaya başlarız diye düşünüyoruz. Birinci olarak bu ligden çıkmak istiyoruz. Takımlar, güçlü kadrolar kurdu. Ama biz akıllı davranıp, bu dönemi en iyi verimle tamamlamak istiyoruz. Taraftarımız merak etmesin herkes çalışıyor" En son ise İcra Kurulu üyeleri ikinci devre öncesi, birlik beraberlik mesajı vererek, sezon sonunda ise, taraftarıyla camiasıyla, gönüllerinden geçen şampiyonluğu yaşamak istediklerini söyledi.

Haber Kaynak: Esra VURAL

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.