'KENDİ SAHALARINA HAPSETTİK'

Süper Lig'de 37. hafta başlıyor! Samsunspor'un rakibi Alanyaspor Süper Lig'de 37. hafta başlıyor! Samsunspor'un rakibi Alanyaspor

Kırmızı Beyazlılar, iyi oynamasına rağmen VAR'dan gelen karar ile hem kırmızı kart, hem de rakibinin attığı golün verilmesiyle sahadan 1-0 mağlup ayrılarak, adeta VAR kurbanı olmuştu. Yaşanan olayların ardından Futbol Direktörü Fuat Çapa Samsun Medya Grubu'na özel açıklamalarda bulundu. Çapa, "Maça çok iyi başladık. Belki de oynadığımız en iyi deplasmanlardan biriydi. İlk 30 dakika net 2 pozisyondan birini değerlendirseydik maç belki de farklı yere gidecekti. O pozisyonları kaçırmamız bizi üzdü. Çünkü o süreç içerisinde Başakşehir'e doğru baskı yaparak, kendi sahasına resmen hapsettik " dedi.  

Çapa-3

'BİZİ ETKİLEYEN İKİ KARAR'

Çapa kırmızı karttan sonra maçın şeklinin biraz değiştiğine değinerek, "Rakibe pozisyon vermedik. Ama hakemin kırmızı kart, karttan sonraki, yemiş olduğumuz gol pozisyonunda kararı farklıyken, VAR devreye girip, maalesef bizi etkileyen, iki karar verdirmek zorunda kaldı. Özellikle kartla ilgili olan durum üzücü. Çünkü biz değişik açılardan izledik. Ama VAR'a gelen görüntü sabit, sanki fotoğraf verir gibi oldu. O görüntüye göre de hakem o kararı aldı diye düşünüyorum. Çünkü tekrarında verilen görüntüleri hakem izlemiş olsaydı o kararı çok cömertçe vermiş olmazdı" ifadelerini kullandı. 

'HAKEMLER VE VAR KONUŞULUYOR'

Karşılaşmanın sonlarında Başakşehir FK oyuncularının kritik alanlardaki yapmış oldukları faullerin çok gözükmediğine ve hakemin taktir hakkını rakipten yana kullandığını öze süren Futbol Direktörü Fuat Çapa, "Maçın son dakikalarında kritik alanlarda rakibin yapmış olduğu fauller var ki, duran toplarda biz son zamanlarda gayet iyiyiz. Ancak hakem takdir haklarını rakipten yana kullandı. Son zamanlarda maalesef karşılaşmalardan ziyade hep hakemleri ve VAR kararlarını konuşmaya başladık. Her geçen gün VAR'ın ne kadar çok devreye girdiğini, görüyoruz" diye konuştu. 

NEJLA KAYA 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.