Mainz 05 - Samsunspor maçında muhtemel 11'ler
Mainz 05 - Samsunspor maçında muhtemel 11'ler
İçeriği Görüntüle

Samsunspor, UEFA Avrupa Konferans Ligi grup aşamasındaki ilk maçında deplasmanda Legia Varşova’yı mağlup ederek tarihi bir galibiyet elde etti. Karşılaşmanın ardından Samsunspor Futbol Direktörü Fuat Çapa önemli değerlendirmelerde bulundu.

"İNANILMAZ BİR DUYGU"

“İnanılmaz bir duygu. İlk defa bu arenaya çıkıyorsun, deplasmanda belki de grubun en zorlu rakibini yeniyorsun. İçeride inanılmaz bir atmosfer vardı, anlatılacak gibi değil, yaşanacak bir şey.” diyen Çapa, başarının mimarını da vurguladı.

Başarının en büyük pay sahibinin Kulüp Başkanı Yüksel Yıldırım olduğunu söyleyen Fuat Çapa, “Bunu özellikle söylemem gerekiyor çünkü sonuçta bütün kararları veren ve yetki alanı kendisinde. Bize ne kadar yetki alanı bırakırsa biz de o kadarını değerlendirebiliyoruz. Bunun altının çizilmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

"AİDİYET DUYGUSU İNANILMAZ YÜKSEK BİR OYUNCU GRUBUMUZ VAR"

Kadro yapılanmasına da değinen Çapa, “Bu kadro sadece bugünün kadrosu değil, geçtiğimiz sezonun ve ondan önceki sezonun kadrosu. Eksik bölgelerimizi çok net bir şekilde görmüş olduk. İskelet kadroyu koruduk, eksikleri tamamladık, alternatifimizi çoğalttık. En önemlisi aidiyet duygusu inanılmaz yüksek bir oyuncu grubumuz var” dedi.

"BİZİM İÇİN İNANILMAZ İŞLER YAPIYORLAR"

Özellikle yerli oyuncuların katkısına dikkat çeken Çapa, “Zeki’nin, Okan’ın, Emre’nin ve Soner Aydoğdu’nun isimleri dışarıda çok fazla konuşulmuyor ama bizim için inanılmaz işler yapıyorlar. Bu takım zaman zaman iyi oynar, kötü oynar ama karakterinden asla ödün vermez” ifadelerini kullandı.

"HEDEFİMİZ GRUPTAN ÇIKMAK"

Son olarak hedeflere değinen Fuat Çapa, “Öncelikle hedefimiz gruptan çıkmak. Hesaplarımıza göre 8-9 puan alabileceğimizi öngörüyorduk. Galibiyetle başlamak hem bize hem camiamıza hem de ülkemizdeki futbolseverlere büyük bir inanç aşıladı. Bundan sonra içeride iki maç oynayacağız, bu iki maçı iyi değerlendirirsek çok daha farklı şeyler konuşabiliriz” diye konuştu.

Muhabir: SAMET ÖZEN