Yılport Samsunspor'da Başkan Yüksel Yıldırım, "Ara transfer sezonunun ardından sosyal medyada bazı oyuncularımızın "kadro dışı bırakıldığı" iddiaları kesinlikle doğru değil. Yönetim olarak hocamızın işine karışmak gibi bir şey söz konusu olamaz. Tercihlerine ve kararlarına saygı duyuyoruz" dedi. 

YILDIRIM'DAN FOFANA'YA DESTEK 

Samsun Medya Grubu'na özel açıklamalarda bulunan Başkan Yıldırım, "Oyuncumuz Moryke Fofana, Antalyaspor müsabakası öncesi takımla antrenmanlara katıldı. Ancak ayağındaki ağrı devam ediyor. Riske atmamak için hocamızla konuştuk ve bu hafta onu dinlendirerek sakatlığının büyümesini önlemeyi planladık. Fofana'ya önümüzdeki maçlarda da ihtiyacımız olacak. Dinlendirilmesi ve sakatlığından dolayı bu hafta kadroda yer almadı. Bunun gidip gitmemesiyle alakası yok. Gitmedi diye cezalandırılması asla söz konusu olamaz, Fofana bizim kulübümüzün değerli oyuncusudur. Onun ne kadar dürüst ve karakterli olduğunu biliyor ve kefiliz"diye konuştu. 

Yıldırım, "Szumski için evet git dedik. Çünkü kontratı bitiyor ve bizimde onun yerine kaleci almamız gerekiyordu. Transfer yasağımızı göz önüne alarak böyle bir hamlede bulunduk. Ama yabancı kontenjanımızı doldurmak istemiyoruz. Çünkü önümüzdeki sezon 12 yabancı oyuncu oynatabiliyoruz. 14'ten 12'ye düşüyor bu sayı. Zaten sezon sonunda Fofana ve Szumski'nin kontratları bitiyor. Ama bizim bu oyuncuların yerine de başka yabancı oyuncu alma gibi bir durumumuz yok. Çünkü TFF'nin  yabancı kuralına uygun değil. Bu yüzden Szumski'ye takım bulmasını söyledik. Sezon sonuna kadar olan bütün parasını teklif ettik. Menajeriyle takım baktı ve en son sanırım Çorum'la görüşüldü. Ama verilen para teklifi kabul edilmedi. Szumski gitmedi ve bizde Muammer'i transfer ettik" ifadelerini kullandı.

'KADRO DIŞI BIRAKMA GİBİ BİR DURUM YOK'

Başkan Yıldırım, kadro dışına bırakılma iddiaları ile ilgili "Bunun için spekülasyon yapmaya gerek yok, Szumski şu an için takımımızın kalecisi ve ihtiyaç olursa oynayacak. Kingsley'nin kadroda olmamasının nedeni ise hoca şu an için sağ bekte oynatmak için yeterli bulmuyor. Daha fazla çalışması gerekiyor diyor. Kadro dışı bırakmıyoruz, hazır olduğunda oynayacaktır. Zeki ve Mustafa Haluk Tan bu ikisi için olumlu görüşleri var hocamızın. Kingsley'de bizim oyuncumuz ve mümkün olduğunca biz ondan yararlanmaya çalışacağız. Eğer forma giyme durumu olursa. Bizim kadro dışı bırakma gibi bir durumumuz yok. Hocanın işine karışma gibi bir durum asla söz konusu olamaz." dedi. 

Yeni transferler ile ilgili de açıklamalarda bulunan Başkan Yıldırım şunları söyledi: Şimdi Benito Raman'ı aldık, hoca sağ kanatta oynatma durumu olabilir, sol kanatta Arbnor Muja'ı oynatabilir. Öyle olunca hem Emre hem Holse'nin farklı bir konumda oynama durumu olabilir. Duruma göre hocamız rotasını belirleyecek. Öndeki dörtlü de iyi bir rotasyon oluştu hocamızın elinde. 

Şimdi iki güzel kanat oyuncusu geldi ve Fofana'nın sakatlığı da bitecek. Emre, Holse, Muhammed Gümüşkaya oynuyor. Önde Olivier Ntcham var gerekirse Raman ve Dimata, Ercan Kara oynayabilir. Hocamızla konuştuk ve kendisi yapılan transferler için teşekkür etti. Çok iyi 2 oyuncu aldık. Bu bir transfer başarısıdır.  

Son olarak bu transferler Fuat Çapa'nın talebiyle Belçika'dan geldikleri gibi söylentiler duyuyoruz. Bizim listemizde bir sürü oyuncu vardı. Bunlar hocamızın da istediği oyunculardı. Muja, Şampiyon Ligi oynamış ve onu oradan alıp Türkiye'ye, Samsun'a getirmenin takdir edilmesi gereken bir şeyken insanların çamur atması doğru değil. Fuat Çapa'nın bunun hiçbir ilişkisi yok. Hocanın listesindeki en üst oyuncular alındı. Bütün para görüşmelerini ben yaptım. Futbol Direktörümüz Fuat Çapa, sadece takımların sportif direktörleri ile görüştü. Oyuncunuza talibiz diye. Ondan sonra oyuncuların menajeriyle ben görüştüm"

GÜRKAN SARIKAYA 

Samsunspor'dan Başkan Sandıkçı'ya ziyaret: "Desteğimiz artarak devam edecek" Samsunspor'dan Başkan Sandıkçı'ya ziyaret: "Desteğimiz artarak devam edecek"

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.