Turkcell Süper Kupa Finali'nde Beşiktaş ile Atiker Konyaspor arasında oynanan mücadelenin ardından Samsun 19 Mayıs Stadı'nın çimleri kalktı ve saha adeta tarlaya döndü. 

YÖNETİM HAREKETE GEÇTİ
Yaklaşık 6 ay önceden stat çimleri yerleştirilirken, çok titizlikle stat bakımları yapıldı. Buna rağmen sahanın çimlerinin en ufak müdahalede kalkması 'neden' sorusunu akıllara getirdi. Son olarak Beşiktaş ile Atiker Konyaspor arasında oynanan Süper Kupa Finali'nde sahanın adeta tarlaya dönmesi yönetimide harekete geçirdi. Çimleri yapan firmanın, Samsun 19 Mayıs Stadı'nda incelemelerde bulunacağı belirtildi. 

ÇİMLERDE HASTALIK YOK
Samsunspor Basın Sözcüsü Rüştü Araboğlu'da yaptığı açıklama ile çimlerin bu hale gelmesinin sebebini açıkladı. Araboğlu, "Stadımızın bakımlarının yapılmasına rağmen çimlerde mücadele sırasında deforme oluştu. Bi takım 'Çimlerde mantar hastalığı var' haberleri doğru değil. Bu tamamen havaların sıcak olması ile alakalı. Çim zemin henüz tam olarak oturmadı, ayrıca havalarında sıcak olması bu anlamda çimlerin oturmasını engelliyor" dedi.  


Onur EROL