İSLAM SANCAK ŞEHİT OLDU

Kuzey Irak'ta devam eden Pençe-Kilit Operasyonu'nda yaralanan Samsun Tekkeköy ilçesi nüfusuna kayıtlı İslam Sancak'ın şehit olduğu bilgisine ulaşıldı

ACI HABER AİLESİNE VERİLDİ

Kuzey Irak’ta yürütülen Pençe-Kilit Operasyonu'nda yaralanan Samsun Tekkeköy nüfusuna kayıtlı P. Uzm. Çvş. İslam Sancak, şehit oldu. Şehidin acı haberi, Samsun'un Tekkeköy ilçesi Erenköy Mahallesi’nde yaşayan ailesine yetkililer tarafından verildi.

İSLAM SANCAK'IN CENAZESİ BUGÜN

Sancak'ın cenazesinin bugün ikindi namazına müteakip, Erenköy mahallesi aile mezarlığına defnedileceği gelen bilgiler arasında.

EVLİLİK HAZIRLIĞI YAPIYORDU

Öte yandan Erenköy Mahalle Muhtarı Muzaffer Karmil, şehit İslam Sancak’ın 1 yıl önce nişanlandığını ve bu yaz için evlilik hazırlığı yaptığını ifade etti.

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Öte yandan şehit İslam Sancak için Milli Savunma Bakanlığı da bir açıklama yayımladı. Açıklamada, "Pençe-Kilit operasyon bölgesinde, 29 Mayıs 2022 tarihinde, teröristlerle çıkan çatışmada, kahraman silah arkadaşımız P. Uzm. Çvş. İslam Sancak şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz" ifadelerine yer verildi.

SAMSUN VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Samsun Valiliği'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Pençe-Kilit Operasyon bölgesinde şehit olan Tekkeköylü kahraman hemşehrimiz P. Uzm. Çvş. İslam Sancak'ın naaşı, 30.05.2022 Pazartesi günü (bugün) Tekkeköy ilçesi Erenköy Mahallesi Merkez Camii'nde İkindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından ebedi istirahatgahına tevdi edilecektir.

Şehidimizin naaşının saat 11.00'de Çarşamba Uluslararası Havalimanında karşılanması beklenmektedir.

TOGAR'DAN PAYLAŞIM

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Kuzey Irak’ta yürütülen operasyonda ilçemizin yiğit evladı Erenköy Mahallemiz sakinlerinden P. Uz. Çvş İslam Sancak şehit olmuştur. Şehidimizin cenazesi bugün Erenköy merkez camiinde ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından aile kabristanlığına defnedilecektir" ifadelerin yer verdi.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Muhabir: Samsun Gazetesi