Samsun'un ve Türkiye'nin sevilen isimlerinden ünlü Türk komedyen, tiyatro ve sinema oyuncusu 'Levent Kırca' hayran kitlesi tarafından halen sevilerek takip ediliyor. 'Levent Kırca kimdir' sorusu internette sıkça aratılmaktadır. İşte Samsunlu 'Levent Kırca' ve hayatı...

LEVENT KIRCA KİMDİR?

Levent Kırca 28 Eylül 1950 tarihinde Samsun'un Ladik İlçesinde doğmuştur. Türk komedyen, tiyatro ve sinema oyuncusu olan usta isim Levent Kırca Aydınlık Gazetesinde yazarlık, Vatan Partisinde ise Merkez Yürütme Kurulu üyeliği yapmıştır. Samsunlu Levent Kırca'nın ikisi ilk eşinden, ikisi de Oya Başar'dan olmak üzere 4 çocuğu vardır.

Levent Kırca ilk sahnesine 1964 yılında Ankara Devlet Tiyatrosu'nda sahneye çıkmıştır. Ankara Birlik Tiyatrosu ve Halk Oyuncuları'nda çalışan 'Levent Kırca', Nasreddin Hoca, Oyun Treni, Siz Olsaydınız Ne Yapardınız?, Bu Oyun Nasıl Oynanmalı?, Sağlık Olsun!, Ne Olur Ne Olmaz? gibi televizyon yapımlarının yapımcılığını üstlendi. 1978 yılında Altınşehir adlı sinema yapımı ile sinema sektörüne geçiş yaptı. Ne Olacak Şimdi? ve Mavi Muammer filmlerinde oyunculuk yaptı. Bir Tiyatro grubu kurarak adını Hodri Meydan Topluluğu koydu. Eski eşi Oya Başar'la 'Güzel ve Çirkin', 'Sefiller' adlı oyunları sergiledi. 1988'de başlayan ve 22 yıl boyunca devam eden 'Olacak O Kadar' adlı programı hazırladı. Sinema sektöründe ilk yönetmenlik deneyimini Son adlı filmle gerçekleştirdi. Saint Petersburg'da bulunan Bal Mumu Heykelleri Müzesi'nde heykeli olan nadir Türk sanatçılardandır. Beykent Üniversitesinde öğretim üyeliği yapmış olan 'Levent Kırca' 2009 yılında Belediye Seçimlerinde Demokratik Sol Parti'den Üsküdar Belediye Başkanlığı için aday olmuştur ancak 4. sırayı alarak kazanamamıştır. Samsunlu sevilen usta oyuncu 'Levent Kırca' 2015 yılında karaciğer kanseri sebebiyle yaşamını yitirmiştir.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.