Almanya’nın başkenti Berlin’de boğazı kesilerek öldürülen taksici Mustafa Akan'ın cenaze namazı Şehitlik Camii'nde kılındı. Cenaze namazına Akan'ın yakınlarının yanı sıra çok sayıda Türk ve Alman taksici ile Berlin Başkonsolosu Rıfkı Olgun Yücekök katıldı. Namazın ardından konuşan Akan'ın babası Şemsettin Akan, bunun sadece kendi oğlunun davası olmadığını, bütün taksicilerin davası olduğunu belirterek, İçişleri Bakanlığı'nın bu konuda artık çözüm üretmesi gerektiğini söyledi.

BABASI ÇAĞRIDA BULUNDU

Berlin'deki taksicilerin korumasız olduğunu ifade eden baba Akan, “İngiltere'de, Fransa'da taksicilerin arkasında bir koruma sistemi var, kamera sistemleri var. Bütün taksici arkadaşlarımızın talebi üzerine taksilerde arka bölme kapatılıp, taksicilere kendilerini koruma imkanı verilmeli. İçeride kamera olsun ki binenin eşkali belli olsun. Benim çocuğumun ne günahı vardı. Benim canım yandı, bari diğer kardeşlerimizin canı yanmasın“ dedi.

Mustafa Akan'ın ailesi için, taksici arkadaşları ve taksi dernekleri yardım kampanyaları başlatarak bir miktar para topladı. Türk taksicinin cenazesi, toprağa verilmek üzere Samsun Çarşamba ilçesine gönderildi.

ZANLI BELÇİKA'DA DA CİNAYETTEN ARANIYOR

Almanya Devlet Demiryolları'nda çalışan ve ek iş olarak taksicilik yapan 2 çocuk babası Mustafa Akan, 6 Nisan’da taksi durağına 7 kilometre mesafede aracının yanında yaralı halde bulunmuştu. Hastaneye kaldırılan 49 yaşındaki Samsunlu Akan, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı. Polis tarafından tespit edilen Akan'ın katil zanlısı 2 gün sonra Schleswig-Holstein eyaletinde yakalanarak tutuklandı. Zanlının ifadesine yönelik henüz bir açıklama yapılmazken cinayetin yol parası nedeniyle çıkan bir tartışma sonucu işlendiği üzerinde duruluyor.
Tunus asıllı 24 yaşındaki zanlının Belçika'da da birlikte olduğu kişiyi öldürdüğü gerekçesiyle arandığı ortaya çıktı. Belçika, ülkede işlediği cinayetten yargılamak üzere yakalanan şahsın iadesini talep etti. Şahsın tutuklu bulunduğu Köln kenti başsavcılığı ise Belçika'dan gelen iade talebinin değerlendirilebilmesi için öncelikle Berlin savcılığının iddialarının açıklığa kavuşturulması gerektiği şeklinde bir açıklama yaptı.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.