DUYGU DOLU ANLAR 

Canikli Turgay Değirmenci ve Caner İnce isimli iki hayırsever vatandaşın, çocuklar uzak yerde spor yapmasın diye belediyenin tahsis ettiği alana spor kulübü kurdu. İdlib'de iki yıl önce düzenlenen hava saldırısında şehit olan askerlerden Uzman Onbaşı Tayfun Pekel'in ismi verilen tesisin açılışında şehit annesi Menşure Gürdal, oğlunun isminin yazılı olduğu formaya sıkı sıkı sarılarak, gözyaşı döktü. Gürdal'ın gözyaşları ise açılışa katılan herkesi duygulandırdı. Açılışa, MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, TÜFAD Samsun Şube Başkanı Hakkı Bayrak, şehidin yakınları, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.  

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR 

Açılışta konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya tesiste emeği geçen herkese teşekkür ederek, "Böyle bir tesisin yapılmasından dolayı, belediye başkanımızı kutluyorum. Hepsinden önemlisi belki de bu tesisi daha da işlevlerinden farklı ve anlamlı kılan verilen isim. Şehitlerimiz sadece annelerin babaların değil bizlerin de evlatları. Böyle hayırlı bir açılışta olmaktan dolayı bizde mutlu ve gururluyuz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" dedi. 

'AYRI BİR DEĞER VE ANLAM'

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı gururlu ve onurlu olduklarına değinerek, "Bu vesileyle başta şehit Tayfun Pekel ve tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Spor ile pekiştirilmesinin ayrı bir değeri ve anlamı var. Canik'te yeni kurulan bir kulübümüz. Gençlerimiz hem ismin ağırlığıyla, hem de sporun disiplini ile bir arada buluşsunlar istedik" ifadelerini kullandı. 

'FUTBOLU ÇOK SEVERDİ' 

Şehit annesi Menşure Gürdal oğlunun futbol sevdalısı olduğuna değinerek, "Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Şehitlerimizin adının yaşatılması çok onur verici. Böyle bir evlat yetiştirip vatana şehit verdiğim için ayrı gurur duyuyorum. Tayfun futbolu çok seviyordu. Samsunspor'un maçlarına da çok gidiyordu. Şimdi oğlum gibi futbol sevdalısı yeni Tayfun'lar bu kulüpte top oynayacak" diye konuştu. 

'İNŞALLAH BAŞARILI OLACAĞIZ'

Kulüp Başkanı Turgay Değirmenci şehidin adını yaşatmak istediklerini ve bu yönde kulüp kayıtlarının devam ettiğini, şu ana kadar 60 sporcuya ise kapılarını açtıklarına değinerek, "Hem futbolu hem de çocukları sevdiğimiz için bir futbol kulübü kurmaya karar verdik. Kulübü kurarken de mahallemizin şehidinin adını yaşatmak istedik. Ayrıca çocuklarımızın da kötü alışkanlıklardan uzak durması ve sosyalleşmesi için bu kulübü kurmaya karar verdik inşallah başarılı oluruz" dedi

Kulüp antrenörü Caner İnce ise şunları söyledi: "Mahallemizin evladı olan şehidimizin ismini kulübümüze vermek istedik. Tüm şehitlerimizin mekanı cennet olsun. Bu yola çıktık inşallah başımız öne eğilmez"

Esra VURAL

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.