Şehit Emre Kaan Arlı'nın babası Şaban Arlı, şehit mezarına terör örgütünün adını yazan tutuklu sanık için verilen tahliye kararı ile ilgili Samsun Medya Grubu'na açıklama yaptı. Şehit babası Arlı, "Tahliye kararını duyunca çok üzüldük. Bu karar vicdanları yaraladı" dedi.

ŞEHİT MEZARINA SALDIRMIŞTI

Samsun'un Kavak ilçesi doğumlu olan ve 2015 yılında Siirt'te şehit düşen Emre Kaan Arlı'nın Kocaeli'nin Körfez ilçesinde bulunan mezarına Ferhat Şahin isimli saldırgan tarafından terör örgütü PKK'nın adı yazılmıştı. Olay sonrası yakalanan saldırgan tutuklanarak cezaevine konuldu. 

MAHKEME TAHLİYE ETTİ

Kocaeli 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tutuklu saldırgan için mahkeme sanığın tutuklu kaldığı süre ve infaz hükümlerini dikkate alarak tahliyesine karar verdi. Mahkeme aldığı kararda sanık için akıl sağlığı raporunun beklendiğine yer verirken, şehit babası Şaban Arlı, üç duruşma boyunca akıl sağlığı raporunun gelmediğini söyledi. 

ŞEHİT BABASI SMG'YE AÇIKLAMA YAPTI

Samsun Medya Grubu'na tahliye kararı ile ilgili açıklama yapan şehit babası Şaban Arlı, şöyle konuştu:
"Ekim ayında yeniden duruşma görülecek. Oğlumuzun mezarına terör örgütünün adını yazan saldırgan tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi. Kararı duyduğumda elim ayağım titredi. Bu çirkin saldırı ile ilgili karar böyle olmamalıydı. Üzgünüz. Süreci takip edeceğiz." 

Haydar ÖZTÜRK

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.