Samsunlu sanatçı, ekranların sevilen yüzü, yılların eskitemediği Nebahat Çehre'yi merak eden vatandaşlar için Nebahat Çehre hayatı ve detaylarını sizler için derledik

nebahat çehre hayat hikayesi 3.jpg

NEBAHAT ÇEHRE KAÇ DOĞUMLU?

15 Mart 1944 yılında Samsun'da dünya gelen Nebahat Çehre, dört çocuklu bir ailenin tek kızı baba tarafından Gürcü, anne tarafından Laz'dır. İlk ve orta eğitiminin sonrasında sanat okuluna devam etti. Nebahat Çehre 5 yaşındayken ailesiyle birlikte Samsun'dan İstanbul'a yerleşti.

NEBAHAH ÇEHRE TÜRKİYE GÜZELİ Mİ?

Henüz 15 yaşında katıldığı yarışmada Türkiye Güzeli seçilen Nebahat Çehre, bu ünvanıyla birlikte gelen ününü değerlendirmiş ve kısa sürede fotomodellik ve mankenlik dünyasının en aranan yüzü haline gelmiştir.

nebahat çehre hayat hikayesi 1.jpg

NEBAHAT ÇEHRE'NİN İLK SİNEMA FİLMİ

1961 yılında ilk beyaz perde filmi olan, Yaban Gülümle sinemaya adım atmıştır. Pek çok filimde rol almıştır. 1964 yılında Kamalı Zeybek filminin çekimlerinde Yılmaz Güney ile tanışmıştır. 1967 yılında Yılmaz Güney ile dünya evine girmiştir. 1968 yılında ise boşanmışlardır. İkinci evliliğini eski Galatasaraylı Milli Basketbolcu Yavuz demir ile yapmıştır. bu evlilikte uzun sürmemiş 1979 yılında boşanmışlardır.

nebahat çehre hayat hikayesi 2.jpg

SEKS FİLMLERİ FURSAYI NEDENİYLE SEKTÖRDEN ÇEKİLDİ

1970 yıllarının başına kadar çok sayıda filmde rol alan Nebahat Çehre, o dönemde seks filmlerinin furyası karşısında sinemadan çekilmiştir. Bu süre içerisinde ses sanatçılığı için Sezen Aksu'nun bestesi olan Büklüm Büklüm ile hayranlarının büyük beğenisini topladı, fakat tekrar oyunculuğa dönerek film ve dizi çekimlerine başladı.

AŞK-I MEMNU İLE ÜN KAZANDI

2000'li yıllarda tekrar popülerliğini kazanan ünlü oyuncu Aşk-ı Memnu dizisi gibi pek çok önemli yapımda yer almıştır. Nebahat Çehre, halen çok sayıda dizi ve filmde rol almış ve almaya devam etmektedir.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN