Türkiye Rugby Federasyonu'nun bugün yaptığı Olağan Mali Genel Kurulu'nda başkanlık için Murat Pazan, Efe Kırmızıer ve Mustafa Aksu yarıştı.

SAMSUN'UN GURURU OLDU
Türkiye Rugy Federasyonu Olağan Mali Genel Kurulu'nun başkanlık seçimlerine 'Güçlü Kulüpler, Güçlü Federasyon' ilkesiyle aday olan Çarşambalı Murat Pazan, delegelerin tercihleriyle Rugby Federasyonu'nun yeni başkanı oldu. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın bir çok projesinde koordinatör olan Pazan, Rugby Federasyonu Başkanlığını kazanarak Samsun'un gururu olmayı başardı.


İŞTE MURAT PAZAN'IN LİSTESİ

MURAT PAZAN KİMDİR?
1984 yılında Samsun'un Çarşamba ilçesinde doğan Murat Pazan, İlkokula Çarşamba'da başlamış İstanbul Yeni Bosna ilköğretim okulunda tamamlamıştır. Bakırköy Sabri Çalışkan Spor Lisesi'ni dereceyle bitiren Pazan, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliğini bölüm birincisi olarak tamamladı. Bartın Üniversitesi'nde yüksek lisansına devam eden Murat Pazan, Küçük yaşlarda başladığı güreş hayatında ulusaş ve uluslara arası dereceler kazanmıştır. 2005 yılında Almanya Sc. Anger kulübüne Türk Güreşçi olarak transfer olan Pazan, Almanya 1. Lig'de profesyonel güreş yapmıştır. 

- Türkiye Rugby Federasyonu Başkanı Murat Pazan

Gençlik Spor Bakanlığı'nın Spor Genel Müdürlüğü Özel Kalem'inde görevini sürdüren Murat Pazan GSB Köylerden Olimpiyatlara Proje Koodrinatörlüğü, GSB Yetenek Avcısı Proje Saha Koordinatörlüğü, GSB Yurdum Spor Yapıyor Organizasyon Koordinatörlüğü gibi ulusal olarak yürütülen önemli projelerde görev almıştır. Tüm bu geçmiş tecrübeler, genç yaşı ve yüksek enerjisi ile Türkiye Rugby Federasyonu'nu 'Güçlü Kulüpler, Güçlü Federasyon' ilkesi ile yeni dönemde oluşturacağı dinamik kadroyla federasyon başkanlığına aday olmuştur.

Haber: Ali BİROL