Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu Genel Başkanı Sabri Mutlu öncülüğünde, Karadeniz Rumeli Dernekleri Federasyonu Başkanı Salih Meriç'in de aralarında bulunduğu heyet, taleplerinin bulunduğu dosyayı Cumhurbaşkanı Dış politika ve Güvenlik Baş Danışmanı Akif Çağatay Kılıç ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e sundu. Heyet, Samsun milletvekillerini de ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerini iletti. 

Konfederasyon ve federasyonlarınca Ankara ziyareti kapsamında Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Baş Danışmanı Akif Çağatay Kılıç ile Balkan'daki gelişmelere dair durum değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Federasyon tarafından hazırlanan bölgeyle ilgili (Batı Trakya, mübadele, Türkiye-Yunanistan ilişkileri) çeşitli konu başlıklarındaki dosyalar sunuldu. Bulgaristan, Kosova, Makedonya, Moldova, Gagavuz’la ilgili konular da ele alındı.

Heyet, mübadelenin 100. yıldönümü dolayısıyla 7 Aralık 2023'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile Atina'da iki ülke arasındaki sorunların çözümü noktasında yapılacak olan görüşmede yer almak istediklerini dile getirdi.  Ardından Selanik Başkonsolosluğu ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün evinden alınan toprak ve bayrak Akif Çağatay Kılıç'a takdim edildi. Toplantı sonrası Dış İşleri Bakanlığı da ziyaret edilerek ilgili daireler ile Balkanlar ile ile görüş ve öneriler yetkililere sunuldu.

Samsunspor- Alanyaspor maçının kadrosu belli oldu Samsunspor- Alanyaspor maçının kadrosu belli oldu

Heyet ayrıca, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i de ziyaret etti. 1 buçuk saati aşan görüşmede yaklaşan yerel yönetim seçimleri, mübadele ve Balkanlar üzerine karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.  

Öte yandan TBMM'yi ziyaret eden heyet, Samsun Milletvekilleri Orhan Kırcalı, Ersan Aksu, Murat Çan  Prof. Dr. İlyas Topsakal ile CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Akgün'e hayırlı olsun dileklerini iletti.

ELVAN İLHAN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.