"Samsun'da ‘engelli çocuğa öğretmen şiddeti’ iddiası!" haberini Samsun Gazetesi, samsungazetesi.com ve samsuncanlihaber.com sitelerimizden öğrenen bakanlık yetkilileri gazetemizi arayarak 11 yaşındaki çocuğun durumu ile ilgili aileye ulaşmak istediklerini ifade etti.

bakanlik-ic-1-1

BAKANLIK DEĞERLENDİRECEK

Bakanlık yetkililerinden alınan bilgiye göre, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın, şiddet mağduru olduğu öne sürülen 11 yaşındaki M.E.'nin koruma ve bakım ihtiyacı olup olmadığı ve bakanlığın davaya müdahil olması konusunu değerlendireceği öğrenildi.

NE OLMUŞTU?

Samsun’un İlkadım ilçesinde zihinsel engelli ve bipolar bozukluğu olan 11 yaşındaki M.E., evde eğitim çerçevesinde Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından B.A. adında bir öğretmen görevlendirilmiş, Kaymakamlık kararı ile M.’ye evde ders veren öğretmen 2 ay boyunca eğitimlere devam etmişti. Aile, 11 Ocak’taki eğitim sırasında öğretmenin oğullarına şiddet uyguladığı gerekçesiyle şikayette bulunmuştu. Öte yandan, hakkında iddialara ilişkin konuşan öğretmen B.A. ise, iddiaları yalanlayarak, "Ben sadece saldırmasın diye kolunu arkaya doğru tuttum. Çocuğu kendileri tam olarak zapt edemiyor. Çocuk saldırgan bir çocuk, bipolar bozukluğu var. Şiddet uygulama niyeti olan bir insan bunu annesinin babasının yanında zaten yapmaz. Söz konusu iddialar doğru değildir." demişti.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.