Samsun Karadeniz Bölgesi'nde yer alan en önemli illerden bir tanesidir. Doğal güzellikleri bakımından deltaları, havzaları ovaları yeşil doğasıyla adete turizm cenneti olan Samsunda yeşillikleri ve doğasıyla kamp yapmaya elverişli birçok alan mevcuttur. Bu alanlar nereden ve  nasıl gidilir? Detaylarıyla Samsundaki kamp alanları...

YEŞİLIRMAK KAMP ALANI.jpg


 1-NEBİYAN YAYYLASI KAMP ALANI

Samsun'un Ondokuzmayıs ilçesine bağlı bulunan Aydınpınar mevkisinde yer alan Nebiyan Yaylası her mevsim kamp yapmaya müsait durumdadır. Toplu taşıma araçları ile gidiş sağlanamasa bile kendi aracınızla ulaşabilirsiniz. Nebiyan Dağı eteklerinde bulunan alanda doğa ile iç içe olmak isteyenlerin uğrak alanı durumundadır. Hem ferah bir alanda kamp yapıyorsunuz hem de yayla içerisinde bulunan tuvalet konaklama restoran kafe gibi imkanlardan tesis olarak faydalanabiliyorsunuz. Şehrin kalabalığından kaçmak isteyenler için güzel bir kamp alanıdır.

2- AMAZON TABİAT PARKI KAMP ALANI

Termenin Gölyazı mevkisinde bulunan ormanlık alana Samsun Ordu karayolu üzerinden ulaşım sağlanmaktadır. Termeden Gölyazı mevkisine gitmek için özel araç yada taksi kullanmanız gerekmektedir. Amazon Tabiat parkında kamp yapmanın dışında denize girebilir, bisiklet turu yapabilir doğanın keyfini çıkarabilirsiniz. Çevresinde bulunan restoranlardan faydalanabilirsiniz

3-YEŞİLIRMAK KAMP ALANI

Samsun'un bazı ilçelerinden geçmekte olan Yeşilırmak Nehri kıyısında bulunan alanda kamp yapabilirsiniz. Konum olarak ırmağın ilçe veya köy tarafında kampınızı yapmak size kalmış bir seçenektir.

KARAVAN KAMP.jpg

4-SAMSUN KARAVAN KAMP

Samsun Karavan Kampı Samsun'un merkezinde Bandırma Gemi Müzesi ve Milli Mücadele Açık Hava Müzesinin sağ tarafında yer almaktadır. Alanda bulunan tesiste su kayağı gibi aktivitelerden faydalanabilirsiniz. Denize sıfır olan kamp alanında mangal yakma şansı da elde etmektesiniz. Samsun şehir merkezinde olduğu için toplu taşıma otobüs veya dolmuşlarla ulaşabilirsiniz.

5-ALTINKUM KAMPİNG KANARYA

Samsun'un Atakum ilçesine bağlı İncesu yalı mahallesinde yer alan Altınkum Kamping, denize sıfır olması nedeniyle çadır ve karavan kampı kurmaya elverişlidir. Toplu taşımayla alana ulaşabilirsiniz.

6-LADİK GÖLÜ KAMP ALANI

Ladik Gölü, Ladik ilçesine bağlı bulunan Hamitköy mevkisinde bulunmaktadır. Bu alanda tuvalet imkanı bulunmamaktadır. Tesis bulunmadığından yanınızda götüreceğiniz yiyecek ve içecekleri almanız gerekmektedir. Toplu taşıma ile gitmeniz mümkün değildir. Kendi özel aracınızı yada taksi kullanmanız gerekmektedir.

7-MİLİÇ TESİSLERİ KAMP ALANI

Samsun Ordu karayolu üzerinde bulunan ve bu yol güzergahında hizmet veren ulaşım araçlarıyla kolaylıkla ulaşabileceğiniz kamp alanında tesis bulunmaktadır ve tesisin imkanlarından faydalanabilirsiniz. Çadır ve karavan kampı için uygundur.

8-KOCADAĞ KAMP ALANI

Samsun'un Atakum ilçesine bağlı bulunan 1300 rakımı bulunan Kocadağ Yaylasında kamp yapabilirsiniz. Alanda tesis olmadığı için tuvalet imkanı bulunmamaktadır. Aynı şekilde yiyecek ve içecek temin edilecek yer olmadığından kendi imkanlarınızı kullanmalısınız. Toplu taşıma ile alana ulaşılamamaktadır.

9-GEYİKKOŞAN PLAJI KAMP ALANI

Samsun'un Alaçam ilçesi Fatih mevkisinde bulunan kamp alanında piknik yapabilirsiniz. Deniz manzaralı kampın keyfini çıkarmak isteyenler bu alanı kullanabilir. Samsun Sinop yolu üzerinde hizmet veren servislerle ulaşım sağlayabilirsiniz. Karavann ve çadır kampı olarak alanı kullanabilirsiniz.

10-KUNDUZ DAĞI KAMP ALANI

Vezirköprü'ye bağlı Tahtaköprü mevkisinde bulunan Kunduz Kamp alanında tesis imkanı bulunmadığı için tuvalet ve yiyecek, içecek ihtiyacını karşılamak zordur. kendi aracınızla ulaşım sağlayabileceğiniz. Kunduz Dağı Ormanı, ormanlık alan içinde olup doğa ile bütünleştirmektedir. Kamp severler için uygun bir alandır.

NEBİYAN YAYLASI.jpg

11- TAFLAN SAHİLİ KAMP ALANI

Samsun'un Atakum ilçesine bağlı Taflan ilçesinde denize sıfır olarak kamp keyfi yaşayabilirsiniz. Karavan kampı yapma imkanı bulunmaktadır. Çevrede bulunan tesislerden tuvalet ihtiyacı giderilebilir. Taflan sahil şeridi üzerinde restoran market büfe gibi imkanlar bulunmaktadır.

12-ŞAHİNKAYA KANYONU TABİAT PARKI KAMP ALANI

Vezirköprü'ye bağlı Türkmen mevkisinde yer almaktadır. Kızılırmak nehri manzarasında kamp kurma imkanı bulabilirsiniz. Kanyonun kıyısında tekne turu gibi aktivitelerin imkanı sağlanmaktadır. Vezirköprüden servislerle gidebileceğiniz alanda çadır veya karavan kampı yapabilirsiniz.

13-OMÜ GÖLETİ KAMP ALANI

Samsun'un Atakum ilesine bağlı Aksu mevkisinde bulunan alan OMÜ Gölü kamp için uygun alanlardan bir diğeridir. Ondokuzmayıs Üniversitesi Kampüsü içerisinde yer alan gölet kamp ve piknik yapmak için uygundur. Gölet'in çevresinde herhangi bir tesis bulunmamaktadır ve yiyecek içecek alma imkanınız bulunmamaktadır. Taksi ve servis imkanlarıyla alana ulaşabilirsiniz

YEŞİLIRMAK KAMP ALANI.jpg

14-ÇAM GÖLÜMESİRE ALANI

Samsun'un Yakakent ilçesine bağlı Asmapınar mevkisinde yer almaktadır. Samsun Sinop yolu üzerinden servislerle ulaşım sağlanmaktadır. Bu alana girişler ücretlidir. Mesire alanı içerisinde tuvalet, çeşme ,otopark ve piknik masalarından faydalanabilirsiniz. Tesis ve işletme yoktur.

15-KIZILIRMAK DELTASI KUŞ CENNETİ KAMP ALANI

 Bafra'da yer alan alana servislerle ulaşım sağlanmaktadır. Kızılırmak Kuş Cenneti kamp alanında keyfinizce piknik yapabilirsiniz. Manzarası çok güzel olan alanda

bulunan restorandan yiyecek ve içecek temini sağlayabilirsiniz. Bu alanda ateş yakmak yasaktır.

16-MİLİÇ PLAJI KAMP ALANI

 Miliç Plajına Samsun Ordu karayolu üzerinden ulaşım sağlayan araçlarla gidebilirsiniz. Plajın çevresinde bulunan tesislerden yiyecek içecek ve tuvalet ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Alanda bisiklet turu yapabilir denizin keyfini sürebilirsiniz

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN