Samsun'da dolmuşlar ve öğrenci servis ücretlerine yapılan zamma vatandaşlardan tepki geldi. Geçinemediklerini söyleyen vatandaşlar, dolmuşa binmenin dahi artık lüks hale geldiğini söyledi.

SMG'YE KONUŞTULAR

Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantı salonunda geçtiğimiz günlerde UKOME kararı ile dolmuş, tramvay, halk otobüsleri ve öğrenci servis ücretlerine zam kararı alınmıştı. Samsun Medya Grubu'na yapılan zam ile ilgili açıklamalarda bulunan vatandaşlar ise şöyle konuştu:

HER ŞEYE ZAM GELDİ

Uğur ÖZTÜRK: Öğrenci servis ücretinin şuan 250 lira olması lazım. Ama 700 lira isteniyor. Bir servis bir öğrenciyi 25 liraya götürüp getiriyor. Bu parayı kim verecek. Hangi dolmuş 25 lira. Benim kızım Duruşehir'den 19 Mayıs Lisesine yürüme gidiyor. Servis için 700 lira ağır geliyor. Haksızlık var. Şimdi dolmuşlara da zam geldi. Dolmuş sahiplerinin hepsi şoför çalıştırıyor. Para kazanmıyorsa sen çalış. Yediğimiz, içtiğimiz her şeye zam geldi. Zam gelmeyen hiç bir şey yok. 

DOLMUŞ LÜKS HALE GELDİ

Mustafa Oğuz AYDIN: Ben öğrenciyim. Okula giderken bindiğim dolmuşa artık zamlı bineceğim. Benim için dolmuş bile lüks hale geldi. Milletin hali şuan malum. Her şey zam geldi. Vatandaş geçinemiyor. Çoluk çocuğu olan aileler okul masraflarını, servis ücretini, dolmuş ücretine artık yetişemiyor.

ZAM SIKINTIYA SOKACAK

Yüksel TURGUT: Akaryakıt zammından dolayı dolmuş ve servis ücretlerine zam yapılıyor. Tamamda bu zam çok değil mi? Benim torunum güzel sanatlar lisesine servisle gidiyor. Her geçen gün masrafları karşılamak güçleşiyor. Bu zamlar vatandaşı daha da sıkıntıya sokacaktır.

NASIL VERECEĞİZ

Hasan HAN: Servis ücretleri bin 500-bin 500 civarı oldu. Ekonomik sıkıntı var. Asgari ücret belli, ev kiraları belli. İnsanlar kirasını mı verecek, geçinecek mi. İki çocuğum var 1500 lira servis parası istiyorlar. Nasıl vereceğiz. Masraflar yükseldi, gelirler düştü. Aileler artık geçinmekte zorluk çekiyor.

Zeynep BARUTCU-Sedanur AYDIN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.