Samsun'da Ramazan ayı alışverişi için pazara çıkan vatandaşlar, enflasyonla birlikte artan fiyatlar karşısında şaşkınlık yaşıyor.

FİYATLARI İNCELİYORLAR

Manav, market, kasap, kuruyemişçi ve balıkçı önlerinde önce fiyatları inceleyen vatandaşlar, bir süre sonra uygun gördükleri yerlerden alışveriş yapıyor. Özellikle gıda maddeleri arasında büyük farklar olduğunu belirten vatandaşlar, "Nerede bütçemize uygun fiyat varsa oradan alışveriş yapıyoruz" dediler. Bu arada, Ramazan ayında bolca tüketilen hurmanın en ucuzu 40 lira ile 300 lira arasında değişiyor. Şarküterilerde ise bazı esnaf özellikle kahvaltılık ürünlerde indirim yaparak vatandaşa kolaylık sağlıyor. 

ÇOK PARAYLA AZ ÜRÜN 

Ahmet ÇİÇEK (Vatandaş): Fiyatlar biraz yükselmiş. Birkaç gün önce 220 liraya aldığım kıyma 270 lira olmuş. Eskiden az parayla çok şey alıyorduk. Şimdi çok parayla az ürün alıyoruz. Yetkililerin piyasayı gezmeleri lazım. 

FİYATLAR PAHALI

Kadriye ERKOÇ (Vatandaş): Meyve ve sebze aldık. Et alamadık. Fiyatlar ortama göre pahalı. Fiyatlar duruma göre alım gücünü etkiliyor.  

ALIM GÜCÜ DÜŞTÜ

Habip SARI (Esnaf): Her şey pahalandı. Maliyetler de fiyatlara yansıyor. Vatandaşın alım gücü kişiye göre değişir ama 2 hafta önceki alımla bu haftaki alım farklı çok düşüş var. Bu da bizim elimizde olmadığı için dengelenmesi zor. 

VATANDAŞIN DURUMU ZOR

Turgut KIRÇİÇEK (Esnaf): Bizim burada bir kazancımız yok. Şu domatesi aldık 10 liraya satıyoruz 13 liraya. Sadece günümüzü devrediyoruz, aracılar kazanıyor. Vatandaş alamıyor. Aracıların daha düşük maliyetle ürünleri pazarcılara sevk etmesi lazım. Yoksa bu gidişat hiç iyi değil. Vatandaşın durumu da zor. 

İNSANLAR ZORLANIYOR 

Yaşar ÖZÇİLEK (Esnaf): Fiyatlar haliyle biraz yüksek. İnsanların da alım gücü düşük, zorlanıyorlar tabi. Bunun için üretime destek yapılmalı. Üretim olmayınca fiyatlar yüksek oluyor. Üretimciyede hak vermek lazım bunların da maliyeti yüksek nasıl üretiyorsa o şekilde satıyor. 

Haber Kaynak: Mustafa İNAN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.