Birçok ilde devlet yurtları deprem mağdurlarının kullanımına açılırken Samsun’da görülmemiş bir olay yaşandı. Samsun'daki il ve ilçelerde bulunan KYK yurt müdürlüklerinin isimleriyle devlet yurtlarında kalan öğrencilere ‘yurtları boşaltın’ mesajları gitti.

Öğrencilerin kaldığı yurtların isimleriyle gelen mesajlarda, “Sevgili öğrencilerimiz, yurdumuzun depremzedelere tahsisi öngörülmüştür. Bu doğrultuda eğitimleri fiilen devam eden (tıp öğrencileri gibi) yabancı uyruklu olan ve ailesi deprem bölgesinde ikamet eden haricindeki öğrencilerimizin 13 Şubat'a kadar yurttan ayrılarak dolaplarını boşaltmaları gerekmektedir” denildi.

REKTÖR AÇIKLIK GETİREMEDİ

Öğrenciler tarafından durum ilk başta normal bir uygulama sanıldı. Mesajların ardından bazı öğrenciler yurtları boşaltırken bazıları Samsun'a gelmek için otobüs bileti aldı. Bazı öğrenciler ise üniversiteden bir açıklama bekledi. Konuyu öğrenen Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal’ın açıklaması ise konuyu tam anlamıyla açıklığa kavuşturamadı.

“Depremzedelerin kalması için yurtların boşaltılacağı iddiası doğru değildir” diyen Rektör Ünal’ın “Mesajın nereden geldiğine tekrar bakın. Bilgiyi yetkili makamlara teyit ettirin” sözleri ise teyit için yurt müdürlüklerinin aranması şeklinde anlaşıldı. Mesajların zaten yurt müdürlüklerinden geldiğini söyleyen öğrenciler, aldıkları mesajları göndererek Rektör Ünal’a cevap verdi.

“BÖYLE BİR DURUM SÖZ KONUSU DEĞİL, İNCELEME BAŞLATTIK"

Konuyu yalanlayan ve bu mesajla ilgililer hakkında inceleme başlatıldığını söyleyen Samsun Vali Vekili Hasan Öztürk, “Şu anda bir bilgi kirliliği maalesef yaşıyoruz. Biz sadece herhangi bir ihtimale karşı boş yerlerle ilgili hazırlıklarımızı yaptık. Bunun dışında şu an itibarıyla öğrencileri çıkartmak gibi bir durum söz konusu değil. Sadece boş olan yerler için planlama yaptık. O şeyi yayanlara da gerekli inceleme ve soruşturmayı yapacağız. Kim attıysa onları tespit edip gerekli işlemi yapacağız” dedi.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.