TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Dr. Mehmet Muş müjdesini vermişti! Yeşilkent  Kavşağı sil baştan yenileniyor - Samsun Haber, Samsun Son Dakika Haberleri

YEŞİLKENT KAVŞAĞI YENİLENİYOR

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Samsun Milletvekili Dr. Mehmet Muş'un Ticaret Bakanı olduğu dönem müjdesini verdiği, kamuoyu gündemine taşıdığı ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı olunca ödenekleri çıkararak hayata geçirdiği Anadolu'nun Karadeniz Bölgesi'ne açılan kapısı konumunda olan, sık sık trafik kazaları ile gündeme gelen ve 'ucube kavşak' olarak adlandırılan "Yeşilkent Kavşağı" sil baştan yenileniyor.

 

2024 YILINDA TAMAMLANMASI HEDEFLENİYOR 

277,9 milyon TL sözleşme bedelli projenin 2024 yılında tamamlanması hedefleniyor.

TEK KÖPRÜ YAPILACAK

Samsun Şehiriçi Geçişi Yeşikent Kavşağı düzenlemesinde 1 adet 138 metre uzunluğunda altgeçit köprüsü, 1 adet 34 metre uzunluğunda altgeçit köprüsü (kutu kesit), 1 adet 16 metre uzunluğunda altgeçit menfez (kutu kesit), 1 adet 154 metre uzunluğunda ilave köprü, 1 adet 164 metre uzunluğunda ilave köprü, 1 adet 29 metre uzunluğunda üstgeçit köprüsü ve toplam 11 km uzunluğundaki kavşak kollarının yapımı bulunuyor. Projenin yapımına 21 Temmuz’da başlanırken, proje kapsamındaki 8 bin 685 metre kazıktan şu ana kadar 3 bin 664 metresi tamamlandı. Toplamda proje kapsamında 6 adet 535 metre uzunluğunda tek köprü yapılacak.

MHP Genel Başkan Yardımcısı İlyas Topsakal’dan Başkan Murat İkiz'e ziyaret MHP Genel Başkan Yardımcısı İlyas Topsakal’dan Başkan Murat İkiz'e ziyaret

SAMSUN ŞEHİR HASTANESİ BAĞLANTI YOLLARI DA YAPILIYOR

Öte yandan yine AK Parti Samsun Milletvekili Dr. Mehmet Muş'un Ticaret Bakanı olduğu dönem müjdesini verdiği, kamuoyu gündemine taşıdığı ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı olunca ödenekleri çıkararak hayata geçirdiği toplam maliyeti 6 milyar TL’yi bulan Samsun Şehir Hastanesi’nin bağlantı yolları da tamamlanıyor. Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak bağlantı yollarının tamamlanması için çalışmalar devam ediyor. Toplam 5,8 km uzunluğundaki bağlantı yolunda uzunluğu 5,3 km ve 2x3 şeritli beton yol-bitümlü sıcak karışım standardındaki ihale kapsamında; 2x250 m uzunluğunda 2 adet çift köprü ve 1 adet farklı seviyeli kavşak bulunuyor. Yol kapsamında bugüne kadar yapılan kazı çalışması ise 75 bin metreküp kazı yapıldı. Bağlantı yolu için ayrıca 2 adet 250 metre uzunluğunda çift köprü ve 1 adet de köprülü kavşak yapılacak. Bağlantı yolu tamamlandığında Samsun Şehir Hastanesi yolu çevre yolu ile birbirine bağlanacak.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.