Tüketiciyi Koruma Derneği Samsun Şubeler Platformu tarafından Dünya Tüketici Hakları Günü dolayısıyla yapılan açıklamada, "Tüketiciler sağlıklı güvenilir ekonomik gıdaya ulaşım sorunu yaşamaktadır. Bu kriz her geçen gün büyümektedir" denildi.

YRP'den Havza Belediye Başkanı Murat İkiz'e ziyaret! Birliktelik mesajı verildi YRP'den Havza Belediye Başkanı Murat İkiz'e ziyaret! Birliktelik mesajı verildi

Yapılan açıklamada talepler sıralanarak şu ifadelere yer verildi: "Merdiven altı gıda üretimleri, taklit ve tağşiş ürün satışları çoğalmış olup tüketicinin sağlığı ciddi tehlike altında kalmaktadır. Yapılan denetimler yeterli olamamakta gerekli etkiyi göstermemektedir. Elektrik doğalgaz gibi bazı hizmetlerin kamusal hizmet olarak verilmesinin sağlanmasını, yoksulluk ile mücadele eden vatandaşlarımızın alım gücünü artıracak yaşam kalitesini yükseltecek ücret/maaş güncellemelerinin acilen yapılmasını, tüketicilerin örgütlenmesinin desteklenmesini ve tüketicilerin temsil edilme hakkının tam ve eksiksiz kullandırılmasını, tarım arazilerinin tarım dışı amaçlarla kullanılmamasını, ülkemizin tarım ürünlerinde dışa bağımlı duruma gelmemesini bekliyoruz. Tüketicinin can ve mal güvenliği ile güvenli konutlarda barınmasını sağlanmasını, ayıplı bina üretenlerden tüketicinin maddi kaybının karşılanmasını, kusurları nedeniyle can ve mal kaybının artmasına neden olanlardan hukuk önünde gerekli hesap sorulmasını bekliyoruz.

Yaşanan konut krizinin ortadan kaldırılması için yabancılara konut satışının durdurulmasını istiyoruz."

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.