Tüketiciyi Koruma Derneği Samsun Şubeler Platformu tarafından Dünya Tüketici Hakları Günü dolayısıyla yapılan açıklamada, "Gıda fiyatlarının indirilmesi, sağlıklı gıdaya ulaşımın yolu ithalata yönelmek ve sadece marketlere baskın yapmak ile çözülemez. Tarım politikalarının gözden geçirilerek, ürettikçe zarar eden çiftçinin kazanması sağlanarak tarlaya dönmesi teşvik edilmesi gerekir" denildi

EKONOMİK GIDAYA ULAŞIM SORUNU

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Tüketiciler sağlıklı güvenilir ekonomik gıdaya ulaşım sorunu yaşamaktadır. Bu kriz her geçen gün büyümektedir. Deprem bu sorunu dahada tetiklemiştir. Merdiven altı gıda üretimleri, taklit ve tağşiş ürün satışları çoğalmış olup tüketici sağlığını ciddi tehlike altına almaktadır.  Yaşanan her türlü krizin sonrasında maalesef faturanın tüketiciye düşmesi artık gelenek haline gelmiştir.  Marketler de her gün etiket değişmekte, çarşı pazarda tezgahların yanından geçilememektedir.  Zamlar geldikçe ÖTV ve KDV artmakta olup tüketicinin tüketimden kaynaklı yükü de artmaktadır. 

Gıda fiyatlarının indirilmesi, sağlıklı gıdaya ulaşımın yolu ithalata yönelmek ve sadece marketlere baskın yapmak ile çözülemez. Tarım politikalarının gözden geçirilmesi, imara açılarak betonlaştırılmaya çalışılan tarım arazilerinin çiftçinin kullanımına açılması, ürettikçe zarar eden çiftçinin kazanması sağlanarak tarlaya dönmesinin teşvik edilmesinden ve üretimden geçer."

TALEPLERİ SIRALADILAR

Taleplerin sıralandığı açıklamaya şu şekilde devam edildi:

"Elektrik doğalgaz vb. gibi bazı hizmetlerin kamusal hizmet olarak verilmesini, alım gücü düşen maaş ve ücretleri güncellenmesini, tüketici yanlısı politikalar oluşturulmasını, tüketicilerin örgütlenmesinin desteklenmesini, tüketicilerin temsil hakkının her yerde tam olarak kullandırılmasını, şehirlerin, ormanların, koruların, dağların, ovaların, meraların, yaylaların korunmasını, Betonlaştırmadan vazgeçilmesini, 
 tarım arazilerinin tarım dışı amaçlarla kullanımına izin verilmemesini ve ranta kurban edilmemesini, talep ediyor ve bekliyoruz."

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.