Samsun'da Tehlikeli Yıkım! Samsun'da Büyükşehir Belediyesince Saathane Meydanı Projesi çerçevesinde yapılan yıkımda hiçbir güvenlik önleminin alınmaması şaşkınlık yarattı

Samsun'da Büyükşehir Belediyesi tarafından Saathane Meydanı Projesi çerçevesinde önceden İYİ Parti Samsun Başkanlığı'nın da bulunduğu Apaydın İş Merkezi'nin yıkımındaki güvenlik önlemlerinin yetersiz olması ve vatandaşların biran olsun ayrılmaması hayrete düşürdü.

20 MİLYONA KAMULAŞTIRILDI İlkadım İlçesi'nde Büyükşehir Belediyesi tarafından, Saathane Meydanı Projesi kapsamında 24 Eylül'de yıkım için ihaleye çıkılan 20 milyon lira harcanarak kamulaştırılan İYİ Parti Samsun İl Başkanlığı’nın da bulunduğu, Apaydın Otomotiv'e ait iş merkezinin yıkımı gerçekleştirildi. Güvenlik önemlerinin az olduğu yıkımda olası bir facianın eşiğinden dönülürken vatandaşların rahat tavırları şaşkınlık verdi.

VATANDAŞTAN TEPKİ Binanın üst kısmından kolonların kesilerek aşağı doğru kesildiği binada yıkım esnasında bir kadın ise uyarılara aldırış etmeden canını tehlikeye atarak yürüdü. Bazı vatandaşlar ise binanın gündüz yıkılmasına tepki gösterdi.

NE OLMUŞTU? Samsun’da 7 bin 900 metrekarelik alanı kapsayan Saathane Meydanı Projesi’nde estetiği bozan irili ufaklı yapıların yıkılmasıyla gün yüzüne çıkartılan projede sadece Apaydın Otomotiv'e ait bina kalmıştı. İYİ Parti Samsun İl Başkanlığı’nın da bulunduğu bina hakkında Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ise kamulaştırma için 20 milyon lira harcandığını söylemişti.

Hakan AKGÜN, Umut Can EREN

DAHA FAZLA SAMSUN HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ SAMSUN HABER