Samsun'da Tabipler Çözüm İstiyor! Bordrolu Tepki! Samsun Tabip Odası Başkanı Dr. Funda Furtun, doktor maaşlarında iyileştirmenin yapılması gerektiğini belirterek, tepkilerini göstermek içim bordrolarını TBMM Başkanlığı ve bazı milletvekillerine gönderdi

Samsun Tabip Odası Başkanı Dr. Funda Furtun, sorunlarının çözüme kavuşturulmasını istediklerini belirterek, "Hak ettiklerimizi alana kadar mücadelemiz ve eylemlerimiz artarak devam edecek. insanca yaşayacak, emekliliğe yansıyacak bir ücret düzenleme istiyoruz" dedi.

"MÜCADELEMİZ SÜRECEK" Sağlık politikalarında yaşanan sorunların hekimleri ve sağlık emekçilerini tükenme noktasına getirdiğini belirten Başkan Furtun,"Çalışma koşullarımız her geçen sene daha da ağırlaşırken, gelirlerimiz eridi. 15 Aralık G(ö)REV’imizde ülkenin dört bir yanından hekimlerle, sağlık emekçileriyle beraber iktidarı uyarmıştık. Hekimlere büyük müjde olarak duyurulan sözde hekim maaşlarında iyileştirme düzenlemesi, iktidar tarafından Meclis'te geri çekilmiştir. Bir kez daha söylüyoruz: Emeğimiz sizin oyuncağınız değildir" dedi.

"BU ŞARTLAR KABUL EDİLEMEZ" Mücadelelerinin süreceğini ifade eden Başkan Furtun, "Kamuoyunda yarattıkları algının tersine, bizleri hangi şartlara mahkûm ettiklerini görmeleri için TBMM’nin tatilden döndüğü gün bordrolarımızı TBMM Başkanı’na, TBMM Başkanvekillerine ve siyasi parti merkezlerine gönderiyoruz. Buradan tüm siyasilere sesleniyoruz: Hekimler kölelik şartlarını kabul etmiyor, etmeyecek. Hak ettiklerimizi alana kadar mücadelemiz ve eylemlerimiz artarak devam edecek. Meclisin açılmasıyla birlikte taleplerimizin acilen görüşülmesini, insanca yaşayacak, emekliliğe yansıyacak bir ücret düzenlemesini ve güvenli çalışma şartlarının sağlanmasını istiyoruz."

Dilber BAHADIR

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.