Samsun'da 12 Eylül 2022 Pazartesi günü 2022-2023 eğitim-öğretim yılı başlayacak. Türkiye’nin birçok ilinde veliler günler öncesinden çocuklarını servislere yazdırırken, Samsun’da ise veliler henüz beklemede. Geçen yıllarda çok önceden belli olan servis ücreti fiyat tarifesi, bu yıl netlik kazanmadı. 

"MASRAFLARIN ALTINDAN KALKAMAZLAR"

Servisçiler yeni eğitim-öğretim yılında 440 TL olan en kısa mesafe ücretinin 600 TL’nin altına düşmemesini isterken, Samsun Büyükşehir Belediyesi ise bu dönemde toplu taşımaya zam yapmak istemediklerini servisçilere bildirdiği öne sürüldü. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'le görüşme sağlayacağını kaydeden Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Fevzi Apaydın, "Servisçiler UKOME'den bir istiyor. Kenilerini arayacağım. Hayat şartları belli. Dolmuşa, otobüse zam yapıyorlar. Zam olmazsa servisçiler bu masrafların altından kalkamaz. Zam yapmadan da çalışmaları kendilerine uygun düşmez. Buna da biz izin vermeyiz" dedi.

"ENFLASYONA EZDİRMEMESİ GEREKİR"

Maliyetlerin arttığına işaret eden Apaydın sözlerine şunları ekledi:  "Yolcu sigorta maliyetleri arttı, kaskoları arttı, zorunlu trafik sigortası arttı, işçi ücretleri arttı. Fiyatı artmayan bir kalem yok. Bunu sosyal devlet ilkkesi içerisinde umuyorum ki belediye başkanımız değerlendirecektir. Başkanların esnafı da düşünmesi ve enflasyona ezdirmemesi gerekir. Bu noktada Belediye Başkanımızı arayıp kendisiyle görüşeceğim."

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.