ÜSTÜSTE BALKAN İKİNCİLİĞİ 

İstanbul’da 18-19 Mart 2023 tarihlerinde düzenlenen Masterlar Atletizm Balkan Şampiyonası’nda mücadele eden Samsun Gençlik ve Spor Kulübü Sporcusu, Özel Sporcular Atletizm Antrenörü ve aynı zamanda İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Yunus Timlerinde görevli Polis Memuru Uğur Ergün, "16 senedir motosikletli polis olarak görev yapıyorum. 2022 yılında ilk Yunanistan'da Balkan şampiyonasına katıldım ve burada Balkan ikincisi oldu. Bu yıl yine mart ayında balkan şampiyonasına katıldım milli takımda gülle atma branşında tekrar ikincilik elde ettim. Türkiye ve Samsunumuza gümüş madalya kazandırarak büyük bir başarı elde ettim. Mesleğime devam ederken, boş zamanlarımda da ülkeme ve özellikle Samsun’umuza faydalı olabilmek adına özellikle down sendromlu, mental ve otistik gençlerimize sporu aşılamak için elimden gelen bütün gayreti sarf ediyorum" dedi.  

'AMAÇ GENÇLERE ÖRNEK OLMAK' 

Ergün, hedefinin her zaman bir üst başarı ve gençlere örnek olmak olduğunun altını çizerek, "Benim hedefim her zaman çıtayı bir üste götürebilmek taşıyabilmek. Hedeflerimiz büyük. Biz de buna göre çalışıyoruz. Zaman bazen bu hedeflere ulaşmak için yetersiz kalıyor. Ama insan isterse her zorluğun altından kalkabilecek iradeye sahip. Bu yüzden biz de elimizden geldiğince bunu yapma gayretindeyiz. Amacımız gençlerimize örnek olup kötü herhangi bir yola düşmelerini engellemek. Sporu insanlara sevdirebilmek adına tüm özverimizle bu işin içerisinde bulunmaktayız" diye konuştu. 

'HER ŞEYİN BAŞI İŞİNİZİ SEVMEK'

Vatanına ve milletine hizmet etmenin büyük bir onur ve gurur olduğuna değinen Uğur Ergün, "Derler ya, 'Kader gayrete aşıktır' diye. Biz de tamamen bu düsturla yola çıktık. İsteyince yapabiliyorsunuz. Ama dediğim gibi önce mesleğinizi ve yapmış olduğunuz branşı sevmeniz gerekiyor. O yüzden hem Yunus Timi'nde hem de Milli Takım'da vatanıma hizmet etmek benim için büyük bir gurur. Bizler de hem mesleğimizi hem de sporu seviyoruz. Çünkü insanın vatanına milletine hizmet etmesi kadar güzel ve onurlu bir duygu yok diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.  

'TARİF EDİLEMEZ DUYGU' 

Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edip, tüm dünyaya İstiklal Marşı'nı okutmanın tarifsiz bir duygu olduğunu ifade eden Ergün şunları söyledi: "Tarif edilemez bir duygu. O an içinizden çok şeyler geçiyor. Fırtınalar kopuyor. Çünkü ülkenizin bayrağını diğer milletlere göstermeniz kadar gurur ve onur verici hiçbir duygu yok. Biz sporcular için çok büyük şeref. İnsanın vatan ve millet sevgisi o kürsüde daha da çok kabarıyor. Amacımız ileriki dönemlerde de o kürsüye ay yıldızlı bayrağımızı tekrar çıkartıp, İstiklal Marşımızı okutmak. İnşallah, tüm gayretimiz ve çalışmamızla bu yönde."

Haber Kaynak: Esra VURAL Özel HABER

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.