Geleneksel haline getirdiği kan bağışı kampanyalarıyla takdir toplayan İlkadım ilçesindeki Baruthane Ortaokulu, bu yıl da kampanya düzenledi. 2017 yılında 405 ünite, 2018 yılında 905 ünite, 2019 yılında bin 549 ünite, 2020 yılında 353 ünite, 2021 yılında ise bin 411 ünite kan bağışı toplayarak Türkiye rekoru kıran okul, yeni bir rekora imza atmak için kolları sıvadı. 7'den 70'e herkesin yoğun ilgi gösterdiği kan bağış etkinliğine yüzlerce kişi katıldı. Okulun bahçesinde erken saatte kurulan bağış çadırlarına gelen vatandaşlar yoğunluk oluşturdu. Kan vermek için sıraya giren Samsun halkı, bağış öncesi sağlık kontrolünden geçirildi. Türk Kızılay Samsun Şubesi tarafından Kızılay çalışanları ve halka ikramlar da sunuldu.

"ELİMİZDEN GELEN GAYRETİ GÖSTERECEĞİZ"

Kızılay ve Baruthane Ortaokulu işbirliğinde organize edilen etkinliğe katılan AK Parti İlkadım İlçe Başkanı Mücahit Erbin, "Burada bir başarı var. Bu başarıda Kızılay'ı ve Yönetim Kurulu Başkanımız Ahmet beyi, tüm okul yöneticilerini, öğretmenleri, öğrencileri tebrik ediyorum. Bu kampanyaların yaygınlaştırılması için biz de elimizden gelen gayreti göstereceğiz" dedi. 

"CİDDİ BİR ÇALIŞMA İÇİNDELER"

Kanın acil değil sürekli ihtiyaç olduğunun altını çizen Kızılay Samsun Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Muştu, "Bir yerlerde insanların kan ihtiyacı var. Bunun tedarikini Kızılay, ancak ve ancak bağışçılar sayesinde yapabiliyor. Yaptığımız bağış etkinlikleri ve organizasyonlarıyla bağışçılarımızı bir araya toplamayla elde ettiğimiz kanlar sayesinde biz, ihtiyaç sahiplerinin kan ihtiyacını karşılıyoruz. 3-4 yıldır gerçekleştirilen bu etkinlik rekorlarla devam ediyor. Samsun Baruthane Ortaokulu, Türkiye'de bir günde toplanan kan miktarını geçer diye ümit ediyorum. Ciddi bir katılım var. Öğrencilerimiz bize ulaştılar ve bu etkinliğe bizleri de davet ettiler. Onlar üzerlerine düşen görevi yerine getirmek için ciddi bir çalışma içindeler. Kan bağışı insan olmamızın bir gereğidir" diye konuştu.

AA-20221106-29365541-29365540-SAMSUNDA_OGRENCILER_VE_VELILERI_KAN_BAGISINDA_BULUNDU

KAN SÜREKLİ İHTİYAÇ

Türk Kızılay Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Muhsin Yıldırım, kanın acil değil sürekli bir ihtiyaç olduğunu belirtti.

Kan bileşenlerinin karşılanmasındaki tek yolun kan bağışından geçtiğini dile getiren Yıldırım, "Baruthane Ortaokulu bizim kurumsal kan bağışçısı bir okulumuz. Yıllardır Baruthane Ortaokulu çok güzel kan bağışı çalışmalarına imza atıyor. Bugün 6 Kasın 2022 yine bu çalışmalardan bir tanesindeyiz." dedi.

AA-20221106-29365541-29365538-SAMSUNDA_OGRENCILER_VE_VELILERI_KAN_BAGISINDA_BULUNDU

ÖĞRENCİLER VE VELİLER BİLİÇLENDİRİLİYOR

Yıldırım, okulun öğrencileri ve ailelerini bilinçlendirdiğini onların da çevrelerini kan vermeye ikna ettiğini ifade ederek, benzer çalışmaları birçok okulda yürüttüklerini ancak Baruthane Ortaokulu'nun kent genelinde en fazla kan bağışı alan okul özelliği taşıdığını söyledi.

Her an herkesin kana ihtiyaç duyabileceğini hatırlatan Yıldırım, şunları kaydetti:

"Kanın tek kaynağı insan. Kinin ne zaman nerede ne kadar kana ihtiyacı olacağını bilemiyoruz ama her daim birilerinin kan ihtiyacı oluyor. Bu ihtiyacın karşılanmasındaki yegane yol da yapılan kan bağışları. Kan bileşeni stoklarımıza her daim talebe ihtiyaca cevap verebilmesi için kan bağışlarının da aynı oranda yapılması lazım. 18-65 yaş aralığında 50 kilogramın üzerinde bulunan tüm vatandaşlarımızı uygun oldukları vakitlerde resmi kimlik belgeleriyle beraber Türk Kızılayın bağış noktalarına, kan bağışına ve kök hücre bağışçısı olmaya davet ediyoruz."

AA-20221106-29365541-29365536-SAMSUNDA_OGRENCILER_VE_VELILERI_KAN_BAGISINDA_BULUNDU

"ÜSTÜNE KOYARAK DEVAM EDİYOR"

Kampanyaya katılımdan son derece memnun olduklarını vurgulayan Yıldırım, "Her yıl üstüne koyarak çalışmalar devam ediyor. Bu yıl da inşallah geçtiğimiz yıl aldığımız 1411'in üzerinde bir kan bağışı almayı hedefliyoruz. Şu ana kadar gösterilen ilgi bunu üzerine çıkacağımız bir göstergesi." ifadelerini kullandı.

Etkinlikte kan bağışında bulunan bağışçılara çeşitli ikramlarda bulunuldu. Okul öğrencileri ise gitar eşliğinde katılımcılara konser verdi.

5. sınıf öğrencisi Ela Nur, “Baruthane Ortaokulu'nda okuduğum için çok mutluyum. Okulumuz Türkiye’nin en büyük kan bağışı organizasyonuna ev sahipliği yapıyor. Arkadaşlarım buraya ailelerini getirerek burayı bir panayır havasına getirdi. Arkadaşlarımın ikna ettiği insanlar sayesinde bir sürü kan bağışçısı oldu. Ben şu ana kadar 5 kişiyi getirdim ama 30 kadar kişiyi getirmeyi planlıyorum. Aynı zamanda okulda Kızılay kulübümüz var. Kan bağışı etkinliğinden bir gün önce aramaya başladık ve insanları buraya davet ettik" diye konuştu.

Öğrenci velisi Coşkun Yolaydın, "Baruthane Ortaokulu olarak gerçekten müdürümüz Süleyman Bey'in kontrolünde mükemmel bir organizasyona eşlik ediyoruz. Bu organizasyonda tüm emeği geçen arkadaşlara teşekkür ediyorum. Biz buraya kızımla beraber geldik. 5-6 yıldır çevremizdeki duyarlı arkadaşlarımızı buraya davet ediyoruz. Onlar da sağ olsunlar duyarlı bir şekilde katılımlarını sağladılar. Tüm vatandaşlarımızı bugün akşam 8’e kadar buraya davet ediyoruz. Gelirlerse onlar da 3 kişiye can vermiş olurlar" şeklinde konuştu.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.