Ondokuz Mayıs Üniversitesi bünyesinde TÜBİTAK 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Destekleme Programı kapsamında yürütülen “Kültürel Miras Alanlarının Sınıf Dışı Eğitimde Kullanımı: Samsun Kurtuluş Yolu” projesi çerçevesinde öğrenciler, Kurtuluş Yolu güzergâhını yerinde inceleme fırsatı buldu.

Türkiye’nin farklı üniversitelerinden Samsun’a gelen öğrenciler, Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a geldikten sonra geçtiği ve konakladığı noktaları akademisyenlerin anlatımıyla ziyaret etti.

Samsun Haber: Samsun’da öğrenciler Kurtuluş Yolu’nu adım adım gezdi

AKADEMİSYENLER SAHADA ANLATTI

Programda OMÜ İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Faruk Aylar, emekli Prof. Dr. Ali Uzun, OMÜ Turizm Fakültesi’nden Doç. Dr. Mutlu Kaya, OMÜ Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölümü’nden Öğr. Gör. Dr. Ercan Yalçın, OMÜ Mimarlık Fakültesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Hasan Tahsin Selçuk ile Ardahan Üniversitesi Coğrafya Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Leman Albayrak öğrencilere bilgi verdi.

Akademisyenler, Kurtuluş Yolu’nun tarihi, kültürel ve coğrafi önemini farklı disiplinler üzerinden anlattı.

Samsun Haber: Samsun’da öğrenciler Kurtuluş Yolu’nu adım adım gezdi

ATATÜRK’ÜN KAHVE İÇTİĞİ NOKTADA DERS

Program kapsamında öğrenciler, Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a geldikten sonra geçtiği güzergâh üzerindeki önemli noktaları ziyaret etti.

Atatürk’ün kahve içtiği belirtilen noktada gerçekleştirilen arazi uygulamasında bölgenin tarihi geçmişi ve Milli Mücadele açısından taşıdığı önem öğrencilere aktarıldı.

Öğrenciler ayrıca Atatürk’ün Samsun’dan Havza’ya giderken kullandığı güzergâhı takip ederek dönemin izlerini yerinde görme imkânı buldu.

Samsun Haber: Samsun’da öğrenciler Kurtuluş Yolu’nu adım adım gezdi

“O GÜNKÜ ŞARTLARI ÖĞRENCİLERİMİZE YAŞATMAK İSTİYORUZ”

Doç. Dr. Faruk Aylar, Kurtuluş Yolu’nun önemli bir güzergâh olduğunu belirterek, bulundukları noktanın Mustafa Kemal Paşa’nın Samsun’dan Havza’ya giderken aracının bozulduğu yer olarak ifade edildiğini söyledi.

YENİ Parti’de bir ilçe başkanı daha belli oldu
YENİ Parti’de bir ilçe başkanı daha belli oldu
İçeriği Görüntüle

Aylar, etkinliklerle öğrencilerin dönemin şartlarını daha iyi anlamalarını ve milli, manevi duyguları yerinde yaşamalarını hedeflediklerini ifade etti.

Samsun Haber: Samsun’da öğrenciler Kurtuluş Yolu’nu adım adım gezdi

ÇAKALLI HAN DA ZİYARET EDİLDİ

Program kapsamında Mustafa Kemal Paşa’nın konakladığı Çakallı Han da ziyaret edildi. Öğrenciler buradan Havza’ya geçerek saha çalışmalarını sürdürdü.

Aylar, bu tür kültürel faaliyetlerle hem güzergâhların ülke tanıtımına ve Samsun turizmine katkı sağlamasını hem de gençlerin tarihi bilinçlerinin güçlenmesini amaçladıklarını söyledi.

Samsun Haber: Samsun’da öğrenciler Kurtuluş Yolu’nu adım adım gezdi

13 AKADEMİSYEN GÖREV ALIYOR

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla yürütülen projede farklı üniversitelerden 13 akademisyen görev alıyor.

Program kapsamında öğrencilere teorik eğitimlerin yanı sıra müze ziyaretleri ve arazi uygulamaları da gerçekleştiriliyor. Kurtuluş Yolu’nun tarihi, coğrafi, eğitsel ve turistik özellikleri disiplinler arası bir yaklaşımla ele alınıyor.

Samsun'da yarın hava nasıl olacak? 4 Ekim Pazar

Samsunlu imam 20 yıllık sigara bağımlılığını böyle bıraktı

DAHA FAZLA SAMSUN HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Kaynak: İHA