YOĞUN KATILIM OLDU

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen İlkokul Fiziksel Etkinlikler (İFET) Yarışmaları Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nce, İlkadım Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu’nda yapıldı. Yoğun katılımın yaşandığı İFET, 1, 2, 3 ve 4. sınıfların katılımı ile gerçekleştirildi. Öncelikle okullarında birinci olan sınıflar ilçe seçmelerine katıldı. İlçe seçmelerinde de birinci olan sınıflar, il seçmelerinde yarışmaya hak kazanarak düzenlenen il birinciliğinde mücadele ettiler.

MADALYALAR VERİLDİ

Çocuk oyunlarında öğrenciler birbirinden renkli görüntüler ortaya koyarken, Merkez ve İlçelerden gelen öğrenciler El Değdirerek Bayrak Koşusu, Dairesel Bayrak Koşusu, Çift Ayak Atlama Oyunu, Fasulye Torbası Atma Oyunu oynadılar. İki etap halinde yapılan Çocuk Oyunlarında tüm öğrenciler madalya kazanırken tişört, yiyecek ve meyve suyu ikramı yapıldı. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen şenliklerde öğrencilerde öğrencilerin yoğun ilgi gösterdi. Öğrenciler yarışmalarda doyasıya eğlenirken madalyalarını İl Müdürü Feyzullah Dereci, Spor Şube Müdürü Olgay İnci, Okul Sporları Şube Müdürü İbrahim Irmak ile İlkadım Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Murat Turan takdim etti.  

DÖRT AYRI OYUN OYNANDI

El Değdirerek Bayrak Koşusunda İlkadım Fatih Sultan Mehmet İkokulu birinci, Bafra Şehit Burak Perçin İlkokulu ikinci, Bafra 30 Ağustos İlkokulu üçüncü oldu. Dairesel Bayrak Koşusunda birinci Atakum Hüseyin Avni Asal İlkokulu, ikinci İlkadım Kankalcı İlkokulu, üçüncü Vezirköprü Firdevs Yılmaz İlkokulu oldu. Çift Ayak Atlatma Oyununda da Çarşamba Mehmet Akif Ersoy birinciliği elde ederken, Vezirköprü Zeki Cevher İlkokulu ikinciliği, İlkadım Kalkancı İlkokulu üçüncülüğü elde etti. Fasulye Torbası Atma Oyununda ise Ayvacık Atatürk İlkokulu birinci olurken, Alaçam Şehit Muhammet Ali Aku ikinci, Çarşamba Gülören İlkokulu üçüncü olarak yarışları tamamladı.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.