Samsun'da bir özel hastanede doğduktan sonra "sağlıklı" denilerek taburcu edilen bebeğin rahatsızlanması sonucunda kaldırıldığı devlet hastanesinde yapılan muayenesinde, birçok organının oluşmadığı ortaya çıktı. Dava açan aile, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan manevi yardım talebinde bulundu.

Eşinin doğumu için gittiği İlkadım İlçesi'ndeki bir özel hastanede yaşadıklarının bir kabus olduğunu anlatan dertli baba Murat Altunay, bebeğin sağlıklı denilerek tabur edilmesinden sonra bebeği Eylül'ün "engelli" doğduğu gerçeğini devlet hastanesi muayenesinde öğrendiğini söyledi.

GERÇEĞİ ÖĞRENDİ 

Yaşadıkları skandalla ilgili olarak dava açtıklarını belirten 3 çocuk babası Murat Altunay, kendilerine yanlış bilgi veren özel hastaneyle hukuk mücadelesini sürdürürken, SMG muhabirine yaşadığı olayı şu sözlerle anlattı:

"24 Mayıs 2013 yılı cuma günü randevu tarihimizi aldık. 9’u 5 geçe çocuk doğdu. Bir saat sonra servise çıkarıldı. 3 kilo 920 gram doğdu, kilosu yerinde bir çocuk. Bir hafta sonra yine cuma günü kontrole gelin dediler. Ayın 26’sı 27’si gibi çocukta bir soğukluk olduğunu anladık. Eli ayağı ısınmıyor, hafiften morarmalar var. Hastaneye gittik, kayıt açılmadan başka bir şubeye götürdüler ve sağlıklıdır raporu verdiler. Ben hastanede yokum, bir hemşireyle birlikte başka bir şubeye nasıl götürüyorsunuz, ambulansla kardiyolojiye götürüyoruz diye söylüyorlar. Siz kayıt açmadan nasıl işlem yapıyorsunuz. Kayıt açtın mı yok, ambulans nasıl gidiyor oraya yine kayıtsız şartsız. Yolda kaza yapsa ambulans, bana bununla ilgili nasıl açıklama yapacaksınız. Çocuğun eli ayağı ısınmıyor, çocukta aşırı bir esmerleşme var. Morartı gibi birşey var diyorum, yok iyi gayet sağlıklı kilosuda iyi diyorlar. Geçer dediler, sıkı giydirin dediler. Bir ay sonra kardiyolojiye getir, dedi. Devlet hastanesinde söyledikleri şu oldu, 'Sizde kalp hastası var mı?' 'Ailemizde öyle birşey yok' dedim. Doktor geldi 'bu çocuk yaşamaz, bu çocuğun iç organları hiç yok' deyince beynimizden vurulduk. Bize bunu söylemediler. Çocuğunuzda şu var demediler. Siz bunları göz göre nasıl sağlıklı raporu verdiniz, sen bunları gördün, benim çocuğumu ölüme terkettin o zaman. Bu anlam çıkıyor."

AVUKATA CEZA GELDİ

Dertli baba Altunay, yaklaşık 6 ay istanbul'daki özel hastanelerde çözüm aradığını belirtirken, kızının bu sürede iki kez kalbinin durduğunu söyledi. Bakanlıklara durumu dilekçeyle anlattığını belirten Aytunay, bu arada, anlaştığı avukatın 3 yıldır konuyla ilgili dava açmadığını öğrenince, bir kere daha yıkıldı.

DOSYAYA GİRMEYEN BELGE

Üç yıl  boyunca oyalayan avukatın şikayet üzerine 6 ay men cezası almasına rağmen davanın sonuçlanmadığını kaydeden Murat Altunay, "Biz haksız gözüküyoruz, haksız çıkartıyorlar. Bu kadar raporlarımıza ve dosyalarımıza karşılık yüzde 100 engelli raporu olmasına rağmen haksız çıkıyoruz. Büyüklerime, Adalet Bakanlığı’na, Sağlık Bakanlığı'na , Sayın cumhurbaşkanımıza sesleniyorum. Buna bir çözüm bulunsun, bize karşı büyük bir haksızlık yapılıyor. Özellikle söylüyorum, doğum hastanesinde doktorun yaptığı epikriz raporu hala  dava dosyaya girmedi, giremedi. İstanbul’dan o kadar raporlar geldi, fakülteden raporlar geldi, doğum hastanesinde eşimin daha önce ilk zamanlardaki doktorunun yaptığı raporlar geliyor, sonradan gittiğimiz raporlar geliyor, ama o anki o  epikrizi çeken yani istanbul'a gidebilmesi için, hava ambulansına binebilmesi için bu yazılan epikriz raporu bir türlü davaya giremiyor" diye yakındı.

Haber Kaynak: Emre ÖNCEL

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.