Samsun'un İlkadım İlçesi'nde 14 katlı olarak yapılacak bir binanın inşaat çalışması sırasında meydana gelen toprak kaymaları nedeniyle yan bölümde bulunan Borkonut Apartmanı'nda vatandaşlar korkulu anlar yaşıyor. Evlerindeki eşyaların kırıldığını, trafo patlaması yüzünden elektrik ve elektronik eşyalarının zarar gördüğünü belirten vatandaşlar, sözkonusu binanın da istinat duvarının yıkıldığını söylediler.

ÇARE İSTİYORUZ

Bu arada, apartman sakinlerinden avukat Neşe Deniz, "Yaklaşık 10 gün önce problemler yaşamaya başladık. Nedeni ise inşaat çalışması yapılırken ilk olarak trafonun elektrik kabloları kopması sonucu elektriklerimiz gitti ve beyaz eşyalarımız çalışmaz hale geldi. Peşinden her gün deprem olur gibi sallanıyoruz. Çoğu apartman sakini akrabalarının yanına gitti. Bugünde su borusu patladı toprak kayması sonucu ve apartmanı su bastı. Ben inşaat yetkilisini aradım ve durumu anlattım. Fore kazık yapılması gerektiğini söyledim. Kendisi de bana fore kazıkların maliyetinin yüksek olduğunu söyledi. Biz İlkadım Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi'ne müracaat ettik. Hiçbir netice alamadık. Gelip baktılar ve para cezası vermişler. Sonra gitmişler, inşaat devam ediyor.  Yarım saat önce bir blok kısım vardı ancak şimdi toprak kayması sonucu gitti. Burada her gün toprak kayıyor. Galiba biz binamızı bugün son kez görüyoruz. Yetkileri çare bulmaya davet ediyorum" dedi.

YETKİLİLERE ULAŞMAK ZOR 

Binanın sürekli sallandığını söyleyen apartman sakini Mehmet Candal, "10-15 gün önce inşaat başladı. Tabiri caizse binamız beşik gibi sallanıyor. Gerekli yerlere müracaatları yaptık. Ben, Büyükşehir Belediyesi'ni aradım, onlarda asıl müracaat yerinin İlkadım Belediyesi olduğunu söylediler. Arkadaşlar dilekçe vermişler. Ben de bugün aradım. Belediye başkanına ulaşmak ya da yetkilisine dert anlatmak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ulaşmaktan daha zor. Adamlar kibir abidesi. Bana diyor ki, 'biz geldik ve ceza uyguladık. Biz orada mı bekleyeceğiz' diyor. Size bekle diyen yok, bina yıkıldıktan sonra mı geleceksiniz? Biz çare arıyoruz. Kanun yol yordam neyse arıyoruz. Belediye başkanı jeoloji mühendisi mi ki gelip, 'buraya nasıl 5 kat aşağı inebilirsin' dedi? İstediği kadar indiği zaman binanın da yolunda altına girdi. Problem bu" diye konuştu 

süleyman bozyel

YASAL OLARAK GEREKENİ YAPTIK

Bu arada, sıkıntı yaşanan apartmanın yönetici yardımcısı Süleyman Bozyel ise "Yasal olarak yapılması gerekenin hepsini yaptık. Şu ana kadar İlkadım Belediyesi geldi, tutanak tuttu ve 'ceza yazacağız' dedi sonrada gitti. Binamızın tehlikesi ortada. Bina yıkıldıktan sonra mı faaliyete geçilecek, anlamadım. Yetkilileri duyarlı olmaya çağırıyorum" dedi.

Haber Kaynak: Hakan AKGÜN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.