Kökçüoğlu Mahallesi Muhtarı Kemal Kindan, bir çok kez dile getirmelerine rağmen doğalgaz sorunuyla ilgili bir adım atılmadığını belirterek, "Bulvar üstü olan bölümde doğalgaz yok, bakkal yok, otobüs bile geçmiyor. Terk edilmiş mahalle. 2 bin 200 kişi göç etti" diyerek siyasilerden destek beklediklerini söyledi.

TERK EDİLMİŞ MAHALLE

Kanal S'de Sevtap Sağlam'ın sunduğu Günaydın Samsun programının konuğu olan Muhtar Kemal Kindan, Kökçüoğlu Mahallesi'nde yaşadıkları sıkıntıları dile getirdi. Yıllardır mahallerine doğazın gelmesini beklediklerini dile getiren Kindan, "Sıkıntımız doğalgaz. Mahallemiz açısından çok büyük bir önem taşıyor. Sık sık sorunumuzu gündeme getirmemize rağmen bizi ne arayan ne soran var. Merkeze yürüyerek 10 dakika mesafede olan mahalle olmamıza rağmen doğalgaz sorunumuz yıllardır çözülmedi. 21. yüzyılda yaşıyoruz ama 80-90 yaşında vatandaşlarımız var hala odun ve kömürle ısınmaya çalışıyor. Önceki belediye başkanlarımız burada emsal 4 diye bir sistem uygulamışlar. Şu anda biz 11 kat aldık ama müteahhit bulamıyoruz. Hizmet alamıyoruz. Bulvar üstü olan bölümde bakkal yok, otobüs bile geçmiyor. Terk edilmiş mahalle. 2 bin 200 kişi göç etti. Doğalgazın gelmesi için çok uğraşıyorum" diye konuştu.

GERİ DÖNÜŞ ALAMIYORUZ

Sorunlarını dile getirmelerine rağmen geri dönüş alamadıklarından yakınan Kindan şunları söyledi: "Biz sorunumuzu ne kadar dile getirirsek getirelim hiçbir dönüş olmuyor, hiç bir yol kat edemiyoruz. Kanal S aracılığıyla yayınlar yaptık, mahallemizde sesimizi duyurmak için toplandık ama bize neden dönmüyorlar? Yollarımız bozuk, düzen yok. Yıkacaksanız yıkın, yıkmayacaksınız doğalgazımızı verin. İnsanlarımıza bu kadar çile çektirmeyin. Bulvar altında doğalgaz var ama bulvar üstünde yok. İki taraftaki de bizim insanımız. Bulvar üstünde hiçbir ulaşım aracımız yok. Yaşlı insanlar hastaneye gidemiyor. Çok üzülüyoruz. Dilekçelerimizi verdik, vermeye de devam ediyoruz ama bu konuda da ilerleyemiyoruz. Bizim mahallemiz kentsel dönüşüm kapsamında değil. Mahallemize imar çalışması yapılmış, iki tane 20, 2 tane de 15 metrelik yollar buna göre de doğalgaz projelendirilmiş. Müteahhiti bul yap diyor ama mütehhit yok. İş maddiyata dönüyor. Bakkal olmadığı için ekmek konteyneri istedim o da gelmedi. Hala uğraşıyoruz gelsin diye." 

ARTIK SESİMİZİ DUYUN

Milletvekilleri ve belediye başkanlarına seslenen Kindan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizim mahallemize neden hizmet gelmiyor? Ben mahallelinin sorununu size ulaştırıyorum ama neden ilgilenmiyorsunuz? Artık sesimizi duyun, mahallemize gelin. Bu doğalgaz sorununu çözerlerse insanlarımız çok mutlu olacak. Gelsinler konuşalım. Yarın seçim olacak. Neden gelmiyorsunuz? Milletvekillerimiz lütfen sesimize kulak versin." 

Kindan, "21. yüzyılda yaşıyoruz ama 80-90 yaşında vatandaşlarımız var hala odun ve kömürle ısınmaya çalışıyor" diye isyan etti. 

Kanal S Ana Haber 2 Mayıs Perşembe Kanal S Ana Haber 2 Mayıs Perşembe

ELVAN İLHAN 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.