Samsun'da CHP İl Başkanı Fatih Türkel, İYİ Parti İl Başkanı Hasan Aksoy ve Saadet Partisi İl Başkanı Salih Şen, iktidarın enflasyonun önüne geçemediğini belirterek, bu konuda sorumlunun AK Parti hükümeti olduğunu iddia etti. 

ENFLASYON DÜŞÜRÜLMELİ

İl Başkanları, marketlerin asgari ücret sonrası fiyatlarına zam yapması konusunda, farklı değerlendirmelerde bulundu. CHP'li Türkel, "Tek suçlu enflasyonu dizginleyemeyen AK Parti iktidarıdır" derken, İYİ Partili Aksoy ise fahiş fiyat ve fırsatçılık yapılmaması gerektiğine dikkati çekti. SP'li Şen ise, enflasyon konusunda hükümeti eleştirdi.  

SORUMLU AK PARTİ'DİR

CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, konuyla ilgili Samsun Medya Grubu'na yaptığı açıklamada asgari ücret rakamının belirlenmesi sonrası, marketlerin ürün fiyatlarına zam yapmasının normal olduğunu savunarak, "Market fiyatlarına zam yapanları eleştirmem, zammın sebebini eleştiririm. Bu ekonomik olarak ülkenin duvara dayandığının göstergesidir. Burada sorumlu, ve tek suçlu enflasyonu dizginleyemeyen AK Parti iktidarıdır. Burada bir fırsatçı varsa, marketler değil AK Parti'dir" dedi.

FIRSATÇILIK YAPILMASIN

İYİ Parti İl Başkanı Hasan Aksoy ise fahiş fiyat ve fırsatçılık yapılmaması gerektiğine dikkati çekti. Aksoy, herkesin elini vicdanına koyması gerektiğini belirterek açıklamasında, "Enflasyonunun çok yüksek olduğu bu süreçte, zamların önüne geçilmesi mümkün görünmüyor. Asgari ücret insanların cebine girmeden fahiş fiyatların gündeme gelmesi, bu parayı eritecektir. Asgari ücret bahanesi ile ürünlere fahiş zamlar uygulanmasın. Bu sorunun çözümü enflasyonun düşürülmesi ve ekonominin doğru yönetilmesidir. Ancak hükümet her ikisini de artık yönetemiyor" diye konuştu.

EZİLEN VATANDAŞ OLUYOR

Saadet Partisi Samsun İl Başkanı Salih Şen de ülkede enflasyonun çok yüksek olduğunu belirterek, bu süreçte marketlerin ürünlere zam yapmasının doğru bir yaklaşım olmadığını savundu. Şen, açıklamasında enlasyon konusunda hükümeti eleştirirken, fahiş fiyat ve marketlerin ürünlere zam yapması konusunda ise şöyle konuştu:
"Herkes ayakta kalmaya çalışıyor. Marketlerin fırsatçılığı doğru değil. Marketlerin etiketleri yükseltmesi ile ezilen vatandaş oluyor. Güven ortamının sağlanması gerektiğine inanıyorum. İktidar güvenirliğini kaybetti. Güven ortamı olursa fiyatlar düşebilir."

Haber Kaynak: Merve İLHAN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.