Asayiş, narkotik ve trafik olayları başta olmak üzere; suç işleme amacındakilerin caydırılması, aranan kişilerin yakalanması, meydana gelen olaylara en kısa sürede müdahale edilmesi ve şüphelilerin yakalanması hususunda etkin bir şekilde görevini sürdüren motosikletli polis timleri suç ve suçlulara aman vermiyor. Yeni motosikletlerin hizmete alınması nedeniyle İl Emniyet Müdürlüğünde tören düzenlendi. Samsun'da 2002 yılında bir motosiklet ve 3 personelle motosikletli unsurların göreve başladığını belirten Urhal, bugün sayılarının 53 motosiklet ve 92 personele ulaştığına işaret etti.

"106 BİN 577 ARAÇ KONTROL EDİLDİ"

Motosikletli Polis Timleri (Yunus, Şahin, Narkotim) tarafından; 2021 yılının tamamı ve 2022 yılının 9 aylık döneminde; 413. 650 kişiye GBT yapıldı, 766 aranan kişi, 345 ruhsatsız tabanca, 83 av tüfeği, 48 kurusıkı tabanca, 3 bin 546 adet çeşitli çaplarda mermi, bin 324 adet kesici alet, 17 kilo 186 gr. esrar, 2 kilo 734 gram bonzai, 1 kilo 420 gram metanfematin, 645 adet extasy, 24 bin 63 adet sentetik ecza yakalandı. Ayrıca yapılan trafik kontrollerinde 106 bin 577 araç kotrol edildiği, 60 aranan aracın yakalandığı, 35 bin 842 araca idari para cezası uygulandığı vurgulandı. 

AA-20221017-29178572-29178569-SAMSUNDA_MOTOSIKLETLI_POLIS_TIMLERININ_SAYISI_ARTIRILDI

"MOTOSİKLETLİ POLİS TİMLERİ MÜCADELENİN ÖNEMLİ BİR PARÇASI" 

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, protokol üyeleriyle birlikte, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Motosikletli Polis Timleri Amirliğine alınan yeni motosikletlerin teslim ve göreve sevk programına katıldı. Programda konuşan Vali Dağlı, Devletimizin en önemli önceliklerinden birisinin de vatandaşlarımızın kendilerini hayatın her anında huzur ve güven içerisinde hissetmelerini temin etmek olduğunu belirterek, ilimizde de Emniyet Teşkilatımızın başarılı çalışmalarıyla vatandaşlarımıza bu huzur ve güveni hissettirmeye gayret gösterdiklerini ifade eden Vali Dağlı, “Motosikletli Polis Timlerimiz de bu huzur ve güven ortamının devamlılığını sağlamak adına suç ve suçlularla mücadele konusunda büyük önem taşımaktadır. İlimizde meydana gelen asayiş ve trafik olaylarına en kısa sürede müdahale edilmesi, suçun işlenmeden önlenmesi, suçluların takibinin daha seri şekilde yapılması hedefiyle 2002 yılında kurulan Motosikletli Polis Timlerimiz zamanla araç ve personel bakımında desteklenip büyütülerek, polisin görünürlüğünü ve etkinliğini artırıp suç ile önleyici, caydırıcı, hızlı ve etkili şekilde mücadele etmiş, Emniyet Teşkilatımızın vitrini konumuna gelmiştir.” dedi.

"ÜSTÜN BAŞARI TEMENNİ EDİYORUM"

Motosikletli Polis Timlerinin önemine vurgu yapan Vali Dağlı, Motosikletli Polis Timlerimizin asayiş, narkotik ve trafik olayları başta olmak üzere; suç işleme amacındakilerin caydırılması, aranan şahısların yakalanması, meydana gelen olaylara en kısa sürede müdahale edilmesi ve şüpheli şahısların yakalanmasında başarılı çalışmalar yürüttüğünü kaydederek, Motosikletli Polis Timlerimizin yeni araçlarının hayırlı olmasını dileyen Vali Dağlı, “Kendilerine üstün başarılar temenni ediyorum. Allah kazasız, belasız, huzurlu görevler nasip etsin. Bu vesileyle, 2020 yılında ebediyete uğurladığımız şehidimiz Adem Keskin başta olmak üzere bugüne kadar emniyet hizmetlerinde hayatını kaybeden tüm aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize şifalar diliyorum.” dedi.

"ARTARAK DEVAM EDECEK"

Teslim töreninde konuşan İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, "Motosikletli polis timleri asayiş, narkotik ve trafik olayları başta olmak üzere; suç işleme amacındakilerin caydırılması, aranan şahısların yakalanması, meydana gelen olaylara en kısa sürede müdahale edilmesi ve şüpheli şahısların yakalanmasında etkin bir şekilde görev yapmaktadır.  Samsun’da 2002 yılında 1 motosiklet ve 3 personel ile görev yapmaya başlayan motosikletli unsurlarımız, zamanla araç ve personel bakımında desteklenip büyütülerek, şehirlerimizde polisin görünürlüğünü ve etkinliğini arttırıp suç ile önleyici, caydırıcı, hızlı ve etkili şekilde mücadele ederek teşkilatımızın vitrini konumuna gelmiştir.  Yunus, Şahin ve Narkotimlerden oluşan motosikletli unsurlarımızın, kullanmış oldukları motosikletlerin günümüz şartlarına göre en modern şekilde yenilenmesi ve geliştirmesi amacıyla; bu gün hizmete alınarak göreve sevk edilen 5 motosikletimizle birlikte toplam 53 motosiklet ve 92 personel ile görev yapmaya devam etmektedir. Personel ve motosiklet sayımızdaki bu artış, ilimizde meydana gelen asayiş ve trafik olaylarına en kısa sürede müdahale edilmesi, suçun işlenmeden önlenmesi, suçluların takibinin daha seri şekilde yapılması adına büyük önem arz etmektedir.  Motosikletli Polis Timlerimiz (Yunus, Şahin, Narkotim) tarafından; 2021 yılının tamamı ve 2022 yılının 9 aylık döneminde; 413.650 şahsa GBT yapılmış, 766 aranan şahıs, 345 ruhsatsız tabanca, 83 av tüfeği, 48 kurusıkı tabanca, 3 546 adet çeşitli çaplarda mermi, 1 324 adet kesici alet, 17 kilo 186 gr Esrar, 2 kilo734 gr. Bonzai, 1 kilo 420 gr Metamfetamin, 645 adet Ectasy, 24 063 adet Sentetik ecza yakalanmıştır. Ayrıca yapılan trafik kontörlerinde 106 577 araç kontrol edilmiş, 60 aranan araç yakalanmış 35 842 araca idari para cezası uygulanmıştır.  Her türlü suç ve suçlulukla mücadelemiz aynı azim ve kararlılıkta artarak devam edecektir. " dedi.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.