Samsun'da Kanal S mikrofonlarına konuşan bazı vatandaşlar, asgari ücrete yapılan artışın ardından bazı marketlerin fırsatçılık yaparak fiyat yükseltmesine tepki gösterdi. 

ETİKETLER DEĞİŞİYOR

Henüz asgari ücret zammı vatandaşın cebine girmeden fırsatçı marketler harekete geçti. Bazı marketlerde etiket değişimi için mesaiye başladı. Temel gıda ürünlerinin etiket fiyatları son 15 günde yüzde 15-20 artış gösterdi. Fiyat artışına giden marketlere tepki gösteren ve konuyla ilgili Kanal S mikrofonlarına değerlendirmelerde bulunan vatandaşlar şunları söyledi:

"YAŞAM BİÇİMİNİ ZORLUYOR"

TÜLAY ÇALIKOĞLU: Asgari ücrete gelen zam, marketlerdeki fiyatları karşılamıyor. Herkes zor durumda. Yeterli değil, sabit kalsın fiyatlar artmasın. Keşke eski fiyatlar olsa. Asgari ücret arttıkça, herşeye yine o artıştan fazla zam geldiği için, insanların yaşam biçimini çok zorluyor.

"KONTROL ALTINDA DEĞİL"

HİCABİ ÖZENÇ: Asgari ücretin artmasıyla birlikte, bu durum market fiyatlarına da etki eder. Piyasa pahalı, ekonomi kontrol altında değil. Düzen bozuk. Mutlaka bir değişiklik  gerekiyor.

"MARKETE GİTMEYE KORKUYORUM"

FİLİZ KAHRAMAN: Asgari ücret 8 bin 506 lira oldu ama, altı tane zam paketi yolda, geliyor diyorlar. Asgari ücret 5 bin 500 olarak kalsın, ama market fiyatlarını aşağı indirsinler. Yardım veriyorlar, verdikleri yardım ile markete gitmeye korkuyorum. 

"YETİŞEMİYORUZ "

SELAHATTİN KONAÇOĞLU: Asgari ücrete zam geldi ve verilen fiyatta iyi. Enflasyon durmadığı sürece yetmez. Şimdiden marketlerde fiyatlar yükselmeye, zamlar gelmeye başladı. Yetişemiyoruz.
 
Haber Kaynak: Mustafa İNAN

  SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.