Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin Atakum ilçesi Kurupelit bölgesinde 2 kez yürütmeyi durdurma kararı verilen ve yeniden plan değişikliğine gidilen otel ve cami projesinde, imar değişikliği ile ilgili tabela asıldığı öğrenildi.

İKİNCİ DUYURUYA KADAR İTİRAZ EDİLEBİLİR

Vatandaşlara yapılan duyuruda, "Körfez Mahallesi'nde yer alan marina ve çevresinde yapılackamış olup, henüz Körfez Mahallesi Muhtarlığı'na evraklar iletilmemiştir. Evrakların tarafımıza ulaştırılması için gerekli iletişimleri kurduk. Tüm Körfez Mahallesi'nde kayıtlı vatandaşlara duyurulur. Evraklar bize iletildiğinde tekrar duyurusunu yapacağız fakat ülkemizin içinde bulunduğu felaket nedeniyle askı süresinde muhtarlığımıza iletilememe ihtimali mevcut. İtirazlar için ikinci duyuruya kadar Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne gitmeniz gerekmektedir" denildiği bilgisine ulaşıldı.

TEKCAN'DAN TEPKİ 

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Atila Tekcan, Kurupelit bölgesine yapılması planlanan otel ve cami projesiyle ilgili bölgenin imara açılmasına tepki göstererek, itiraz dilekçesi vereceklerini açıkladı. Tekcan, itirazlar olumlu sonuçlanmadığı takdirde yeniden yargıya başvuracaklarını söyledi.

NE OLMUŞTU?

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin Kurupelit'te yat limanını doldurup, karadaki yeşil alanda bulunan itfaiye binasını yıkarak otel ve cami projesini gündeme getirmesinin ardından CHP'li meclis üyeleri konuyu yargıya taşımıştı. Ocak ayında imar değilikliğinin yeniden meclise getirilmesiyle tansiyon yükselmiş, CHP'li ve İYİ Partili meclis üyeleri salonu terk etmişti.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.