Samsun'un İlkadım ilçesi Kökçüoğlu Mahallesi Muhtarı Kemal Kindan ve bölgede yaşayan vatandaşlar, başıboş köpekler nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını belirtti. Mahalleli yetkililere seslenerek, başıboş köpeklerin kısılaştırılması gerektiğini belirterek, barınak çağrısında bulundu. 

"YARDIMA HAZIRIZ"

Önlem çağrısında bulunan ve başıboş köpek sorununa duyarlı olmaya davet eden Kökçüoğlu Mahallesi Muhtarı Kemal Kindan, "Köpekler tabii ki bizim canlı varlıklarımız. Ama burada köpek sorunu çok büyük. Burası Şeyh Seyit Kutbettin Türbesi, aynı zamanda camii. Burayı da köpekler zapt etmiş. Unkapanı muhtarımızla birlikte gittik çözüm aradık. Büyükşehir'e gidiyoruz, İlkadım'a gidiyoruz. Onlar da kısırlaştırdık diyorlar salıyorlar. Nasıl kısırlaştırma bu? Bir sürü yavru var. Yetkililerimizden rica ediyorum. Lütfen bu işe bir el atsınlar. Burada ilkokulumuz, ortaokulumuz var. Yaşlı insanlarımız buradan geliyor geçiyor. Şehrin göbeğindeyiz ama sanki dağ başı gibi. Lütfen duyarsız olmayalım. Bu köpekleri barınaklara yerleştirelim. Orada bakımlarını sürdürelim. Bize de ne düşüyorsa yardımcı olalım. İnsanlar mağdur durumda" dedi. 

"DEVAMLI ŞİKAYET GELİYOR"

Yetkililere çağrıda bulunan Unkapanı Mahalle Muhtarı Erdin Çiftçi de, "Vatandaşlardan bana devamlı şikayet geliyor. Öğrenciler okula gidip giderken korku yaşıyor. Yetkililere defalarca seslendik. Büyükşehir Belediyesi'ne de, İlkadım Belediyesi'ne de gittik. 'Tamam' denildi, herhangi bir şey yapılmadı. Biz hayvanları seviyoruz. Ama korku salıyorlar. Başıboş köpeklerin toplanıp barınağa alınıp, buradan uzaklaştırılmasını istiyoruz. Burası şehir merkezi. Ne okula gidebiliyor insanlar, ne de camiye namaz kılmaya" diye konuştu.

Yetkililere seslenen mahalle sakinleri sakinleri ise şunları söyledi:

"KÖTÜ BİR OLAY YAŞANMASINI İSTEMİYORUZ"

Öznur AYGÜN: Ben bu başıboş köpeklerinin buradan alınmasını ve barınaklara teslim edilmesini istiyorum. Geçenlerde biliyorsunuz İstanbul'da bir vaka olmuştu. Köpekten kaçan bir çocuk yola fırlayıp trafik kazası geçirmişti. Hatta bu olay ölümle sonuçlanmıştı. Aynı şeylerin başımıza gelmesini istemiyoruz. Bu konuda yetkililerin bir an önce buna bir el atmasını istiyoruz. Köpeklere de eziyet olmasını istemiyoruz. Onlar da bir can taşıyan varlık.

"ÇÖZÜM İSTİYORUZ"

Selehattin KAYA: Burada sorun büyük. Özellikle bayanlar ve çocuklar yoldan geçerken çekiniyorlar, yol değiştiriyolarlar. Buna yetkililerden bir çözüm bulmasını bekliyoruz. 

"ÇOCUKLAR TEHLİKEDE"

Aysun AKMAN: Köpekler hem başıboş hem de aç, susuz kalıyolar. Buradan yolda geçen insanlara saldırıyolar, mezarlıkları rahat bırakmıyolarlar. Hemen mezarlığın yanında okul var. Çocuklar büyük tehlikedeler. Artık yetkililerin bir çözüm bulmaları lazım.

Ömer Faruk KOCABAŞ

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.