Samsun Medya Grubu ekipleri, İlkadım ilçesi Adalet Mahallesi'nde kurulan semt pazarında esnaf ve vatandaşın nabzını tuttu. Kentin uydudan yayın yapan tek televizyonu Kanal S mikrofonlarına değerlendirmelerde bulunan pazar esnafı da vatandaşlar da fiyatların yüksekliğinden yakındı.

"SERT GEÇECEK"

Recep ERDOĞAN (Esnaf): Pazarın hali içler acısı. Okullar açıldığı için vatandaşın mutfaktan önce düşündüğü eğitim ihtiyaçları. 1 kilo biberin kilosu 15 lira. Şu anda sadece domates ucuz. Salatalık 15 lira. Kışın çok artacak. Şu anda böyleyse, kışın Allah yardımcımız olsun. Bu kış çok sert geçecek. 

"DURUMLAR İYİ DEĞİL"

Mertcan ESKİBAŞ (Esnaf): Pazarda durumlar hiç iyi değil. Herkes zararda. Vatandaş fiyatlardan şikayetçi. Biz de zararına satıyoruz. 5 lira domatesi zor satıyoruz.

"ALIM GÜCÜ AZ"

Yaşar ÖLMEZ (Esnaf): Yeşil fasülye, kahvaltılık biber, yumurtanın fiyatı çok arttı. Üretim az, talep çok olduğu için fiyatlar arttı. Fasülye daha düne kadar 20 liraydı bugün 30 lira.  Vatandaşın olduğu gibi bizim de alım gücümüz azaldı.

"DENGE TUTMUYOR"

Aziz ÖZTÜRK (Esnaf): Vatandaşın durumu hiç iyi değil. Alım gücü yok. Ben hem pazarcılık hem dolmuşçuluk yapıyor. Millet 1 liranın peşine düşmüş. Dengeyi tutturamıyoruz. kazandığımız paranın 4'te 1'i elimize kalıyor.

"ARACILAR YÜKSELTİYOR"

Okay GÜRSOY (Esnaf):Ben limon ve sarımsak satarak çocuklarımı okuttum. Üniversiteyi bitirdiler. Yaz-kış sadece iki ürün satıyorum. İyi de kazanıyorum. Son 1 sene içinde girdi fiyatları çok yükseldi. Aracılar da fiyatları çok yükseltiyor.  Bu fiyat yükselişinin hükümetin suçu olduğunu düşünmüyorum. 

"ALAMAYAN ÇOK"

İslam KIRÇAK (Vatandaş): Pazarda 10 liradan aşağı bir şey yok. 15 tane yumurta 30 lira. Ucuz bir şey kalmadı. Çok şükür benim alım gücüm var ama alamayan vatandaş da çok. Vatandaş 1 kilo meyveyi alırken düşünüyor.

"EL YAKIYOR"

Zeliha PAÇAN (Vatandaş): Fiyatlar el yakıyor. Bakıp geçiyorum. 3 poşet sebze-meyve 100 lira. 15 lira salatalık olur mu? Yaşam şartları çok zor. Fakir vatandaş ne yapsın? Daha az alışveriş yapıyoruz. Tek tek marketleri, pazarları dolaşıp en ucuzu alıyorum. 

"MECBUR ALIYORUZ"

Ömer ÇELEBİ (Vatandaş): Geçen haftaya göre fiyatlar neredeyse yüzde 40 daha pahalı. Domateste çok fazla bir artış yok. Ama diğer ürünler pahalı. Fiyat artışlarını mazota bağlıyorlar ama öyle olmadığını düşünüyorum. Fiyatı ne olursa olsun mecbur alacağız. Gücümüzün yettiği kadar alıyoruz. 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.