Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, kırsal kalkınma destekleri kapsamında yatırımcıların yapacak oldukları tarımsal sanayi tesisleri projeleri ve üreticilerin başvurabilecekleri makine ve ekipmanlar ile ilgili müracaatların başladığını duyurarak 19 Şubat'a kadar devam edeceğini açıkladı.

BAKANLIĞIN SİTESİNDEN BAŞVURU

Sağlam, kırsal kalkınma destekleri programı kapsamında tarıma dayalı yatırımlara ait uygulama esaslarının, Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğünce yayımlandığını  belirterek, "Bu kapsamda yatırımcılarımızın yapacak oldukları tarımsal sanayi tesisleri projeleri ve üreticilerimizin başvurabilecekleri makine ve ekipmanlar ile ilgili müracaatları 3 Ocak 2024 tarihi itibariyle başlamıştır. Yatırımcılarımız bu kapsamda Tarım ve Orman Bakanlığımızın internet sitesi üzerinden başvurularını yapabileceklerdir. Yatırımcılarımız için proje başvurularının son müracaat tarihi 19 Şubat 2024 tarihidir" dedi.

YÜZDE 50'Sİ HİBE VERİLECEK

Samsun'da ihracatta büyük artış! Samsun'da ihracatta büyük artış!

Sağlam yatırımlara KDV hariç yüzde 50 hibe verilebileceğini ifade ederek şunları söyledi:

"Hibe programı kapsamında tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması, paketlenmesi, tarımsal üretime yönelik ahır, ağıl, kanatlı kümesleri yapılması, yenilenebilir enerji üretim tesisleri, su ürünleri yetiştiriciliğine yönelik yatırımlar, hayvansal ve bitkisel orjinli gübre işleme, paketleme, depolama tesislerine yönelik yatırımlara 3 milyon ile 14 milyon TL arasından KDV hariç yüzde 50 hibe desteği verilebilecektir. Aynı programın kırsal ekonomik altyapı projeleri kapsamında ise küçük aile işletmeciliğine yönelik yatırımlar, arıcılık ve arı ürünleri, bilişim sistemleri ve eğitimi yatırımları, el sanatları, ipek böcekçiliği yetiştiriciliği, su ürünleri yetiştiriciliği, tarımsal amaçlı örgütler için makine parkı, tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği projelerine ise  100 bin TL ile 3 milyon TL arasında KDV hariç yüzde 50 hibe desteği verilebilecektir."

YATIRIMCILAR BİLGİLENDİRİLECEK

Samsun'da bugüne kadar 188 tarımsal sanayi projesine ve 6 bin 773 tarım makinesine yüzde 50 hibe desteği verildiğini hatırlatan Sağlam, "Program kapsamında Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğümüzce ilimizin 17 ilçesinde tanıtım programları düzenlenerek yatırımcılarımıza ve üreticilerimize hibe uygulamaları hakkında bilgiler verilecektir. Yine yatırımlar hakkında bilgi almak için İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğümüze müracaat edebilirler. Yapılacak olan yatırımların, ülkemiz, bölgemiz, yöremiz ve ilimiz tarımına, tarım sanayine, yatırımcılarımıza ve üreticilerimize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

NEJLA KAYA 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.