Samsun'da kamu hastanelerinde günlerdir devam eden  sistem arızası nedeniyle sorunlar yaşadıklarını dile getiren vatandaşlar, muayene olamadıklarını, olsalar bile reçetelerini alamadıklarını söyledi. 

SİSTEM ÇÖKTÜ

Hastanelerdeki sistemsel arızalar nedeniyle randevulu vatandaşlar muayene olamadı. Arıza sonucu randevu alan hastaların tedavi işlemleri yapılamaması nedeniyle hastanelerde kuyruklar oluştu.

SORUNLAR OLUŞTU

Kanal S TV mikrofonlarına konuşan vatandaşlar, hastanelerdeki sistemin çöktüğünü belirterek, muayene olsalar bile tahlil sonuçlarını öğrenemediklerini ve yetkililerin reçete için farklı bir tarihte hastaneye gelmelerini istediklerini söyledi. 

"BİLSEYDİM GELMEZDİM"

Hacıgül GÜLCAN: Atakum'dan geldim. Sabah saat 07.00'den bu yana hastanedeyim. Muayene olduk ama tahlil sonuçları çıkmadı. O yüzden ilaç yazdıramadım. 'Pazartesi gelin' dediler ama o gün de gelemem büyük ihtimal. Sistemin de açılamadığını söylediler. Haberim olsaydı gelmezdim. 

"NEDEN BÖYLE OLDU?"

Şerife ALBAYRAK: Dünden beri hastaneye geliyorum. Sistem yok. Çok mağdur olduk. Sistem bir ara geldi o zaman tahlil sonuçlarımızı öğrenebildik. Memnun değiliz. Bu sıkışıklık ve yoğunluk hoş olmadı. Neden böyle oldu, ne arızası varmış böyle? Bir şey de yapamıyoruz. Allah yardımcımız olsun. 

"ÇOK KALABALIKTI"

Emel ÇAKIR: Bafra ilçesinden geliyorum. Hastanedeki yetkililer bize sistemin çöktüğünü söylediler. Muayene olduk ama ameliyat gününü sonraya alabildik. Sistem olmadığı için kalabalıktı. Haliyle bir yoğunluk oluştu. 

"SALIPAZARI'NDAN GELİYORUM"

Alican MEMİŞ: Salıpazarı ilçesinden muayene olmak için geldim. Sabah saat 08.00'den beri bekliyorum. Muayene olduk ama sistem olmadığı için ilaç yazdıramadık. Mağdur da olduk. 

"SİSTEM YOK"

Öztürk YILMAZ: Sistem yok. Sabahtan beri bekliyorum. Mağdur oldum. Muayene oldum ama tahlil sonucunu alamadan evime gidiyorum. Bu kadar milletin günahı ne? Böyle iş mi olur?  

"MAĞDUR OLDUM"

Nedime ZORLU: Sistemde yaşanan sıkıntı yüzünden ilacımı yazdıramadım. Öğle vakitlerinde geldim ama ilacımı dahi yazdıramadım. Mağdur oldum. 

Dilber BAHADIR, Buğrahan MAYUK

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN